Nordseecamping Zum Seehund
Duitsland / Sleeswijk-Holstein
(237Recensies)
Uitstekend10% vroegboekkorting
Boek nu-
-
14.400+ campings
196.700+ beoordelingen
Actueel & betrouwbaar
Geïnspecteerd door ANWB
Aantal campings | 25 |
---|---|
Beoordelingen van campings | 710 |
Gemiddelde beoordeling | 3.9 |
Kamperen in Noord-Friesland betekent vooral ontspannen in de frisse lucht. Een schijnbaar eindeloos netwerk van wandelroutes leidt langs struikachtige duindoornopstanden, kilometerslange stranden en weelderig groene schapenweiden. In stijlvolle visrestaurants en stevige viskramen kunt u innovatieve keukencreaties of maritieme klassiekers proeven. Daarnaast zijn er trendy surfplekken en zeehonden om te bekijken - de Duitse Noordzee van Sleeswijk-Holstein biedt een verscheidenheid aan verschillende natuurgebieden en culturen.
Een camping in Noord-Friesland aan de Noordzee is de perfecte uitvalsbasis voor uitstapjes naar het veelzijdige vakantieparadijs van de Waddenzee. De campings bieden vaak weilanden met vrij uitzicht op zee voor tenten, caravans en stacaravans.
Wandelen vanaf je slaapplek door de ochtenddauw bij zonsopgang is een onvergelijkbare buitenervaring, zeker in de frisse Noordzeelucht. U kunt de grootst mogelijke vrijheid en individualiteit ervaren tijdens uw vakantie in Noord-Friesland als u kiest voor een kleine en eenvoudige camping dicht bij de natuur.
Optimale omstandigheden voor gezinnen met kinderen worden geboden door de uitstekende strand- en familiecampings, die vaak een eigen toegang tot de zee, piratenspeeltuinen en kinderprogramma's hebben. Kamperen in Noord-Friesland onderscheidt zich ook door de nabijheid van meer dan 20 leuke zwembaden aan de Noordzee, voor het geval het weer niet meewerkt.
De voormalige grijze stad Husum van Theodor Storm verrukt tegenwoordig met kleurrijke gevelhuizen en een levendige haven. De charmante stad is ideaal voor een shoppingtrip door geplaveide steegjes die maritieme flair uitstralen.
Het grootste Noord-Friese eiland Sylt biedt de grootste verscheidenheid die bij zijn status past. Stop bij een sterrenkok in het mondaine Westerland of bij de noordelijkste viskraam van Duitsland. Idyllische dijkweggetjes verbinden het zuiden met de noordpunt en nodigen uit tot fietsen, inline skaten of wandelen.
Peter-Ording is een paradijs voor watersporters, met alles van strandzeilen en kitebuggy rijden tot kitesurfen (inclusief de Kitesurf World Cup). Typerend zijn de houten paalgebouwen die boven de zee uitsteken en meestal restaurants of surfstations herbergen.
De beroemde paalwoningen van St. Peter-Ording zijn bereikbaar via lange houten loopbruggen. Ze verbergen eersteklas restaurants met een fijne viskeuken en een fantastisch uitzicht op zee. Vanaf de stenen vuurtoren van St. Peter-Ording, bijna 19 m hoog, reikt het uitzicht ver over zee.
Bekend zijn de stuifzandduinen van Sylt tussen Wenningstedt en Kampen. Een uitkijkpunt is de 52,5 m hoge Uwe Dune met uitzicht over het eiland. Het Sylt Aquarium met zijn glazen panoramatunnel en het Noordzeebekken is een interessante bestemming voor gezinnen.
De havenstad Husum in Sleeswijk-Holstein staat bekend om zijn bijzondere museumlandschap. In het traditionele Nordfriesland Museum wordt bijvoorbeeld het onderwerp stormvloeden levendig gepresenteerd.
De windcondities op Sylt zijn ideaal voor surfen en kiten. In de surfscholen kan iedereen, van beginners tot professionals, deze sport uitproberen of perfectioneren. Op het noordelijkste punt bij List ligt de Elbow, de populairste surfspot van het eiland.
Onder de 1 km lange pier van St. Peter-Ording waaien kitebuggy-rijders en strandzeilers met snelheden tot 80 km/u over het zand. Talrijke surfstations bieden proeflessen aan. Voor een alternatief programma kunt u gewoon gaan zwemmen.
Husum is een ideaal uitgangspunt voor fietstochten langs de kust door het schilderachtige Geest en Marsch. Als u een bestemming zoekt, ga dan langs dijken en grazende schapen naar het zeehondenstation Friedrichskoog. Het dagelijks voeren van de jonge dieren is legendarisch aan de Noordzee.
Als het buiten waait tijdens het kamperen in Noord-Friesland, grijp je naar de Noord-Friese nationale drank, de farizeeër. De hete koffie met rum en slagroom verwarmt je van binnenuit. Als alternatief is er een theepunch of grog.
Over het algemeen willen de gasten vers gevangen Noordzeevis proeven, en de restaurants en snackbars hebben zich daaraan aangepast. Op Sylt is alles wat verfijnder; de Sylt Royal Oyster bijvoorbeeld wordt beschouwd als een echte traktatie voor het gehemelte. Hij gaat goed samen met een witte cuvée van Sylt's lokale wijngaarden - de zon schijnt hier immers meer dan in de Rheingau.
Gestoofd in zo'n edele wijnbouillon worden de Noord-Friese mosselen culinaire hoogtepunten. Een andere specialiteit is lamsvlees geserveerd in een korst van vers geoogste waddenkruiden.
Het weer in Noord-Friesland is nogal ruw en veranderlijk. Dit komt omdat het klimaat verandert met de getijden van de Noordzee. De beste tijd om te kamperen in Noord-Friesland aan de Noordzee is in de hoogzomermaanden juli en augustus, wanneer de watertemperatuur van de Noordzee rond de 17°C ligt. De luchttemperatuur loopt dan op tot 25°C.
De luchttemperatuur loopt dan op tot 25°C. In de hoogzomer kan het echter ook regenen en stormen, en daar moeten vakantiegangers rekening mee houden als ze gaan kamperen in Noord-Friesland.