Kamperen in het Pfälzerwald

11 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Kamperen in het Pfälzerwald

Alle 11 campings bekijken
  • Populaire regio's
  • Populaire plaatsen

Kamperen in het Pfälzerwald

Direct boekbaar
KNAUS Campingpark Bad Dürkheim
Favorieten
CKE discount
KNAUS Campingpark Bad Dürkheim

Duitsland / Rijnland-Palts / Bad Dürkheim

ANWB Camping LogoInspectie

3.1(59Recensies)

Dichtbij het strandHonden toegestaanKindvriendelijk

Staanplaatsen (225)

Huuraccommodaties (27)

Alle 11 Campings
Alle 11 Campings

Feiten over camping

Aantal campings11
Beoordelingen van campings195
Gemiddelde beoordeling3.9

Populaire campings

1
KNAUS Campingpark Bad Dürkheim
Kamperen langs Duitse wijnroute op Knaus-camping Bad Dürkheim Knaus-camping Bad Dürkheim ligt aan de beroemde Duitse wijnroute in Rijnland-Palts. Dankzij het ruime zwemmeer met watersportmogelijkhede… Camping profielpagina

Kamperen met hond in Noordrijn-Westfalen

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

About Us

Het ANWB-team

KNAUS Campingpark Bad Dürkheim
KNAUS Campingpark Bad Dürkheim

Bomen zover het oog reikt en een gezond klimaat scheppen ideale voorwaarden voor rust en ontspanning in een bijna natuurlijke omgeving. In harmonie met de natuur beleven de bezoekers van de campings in het Pfälzerwald de mooiste dagen van het jaar en laten ze hun ziel tot rust komen.

Bijzonderheden van de camping in het Pfälzerwald

De campings in het Pfälzerwald liggen in een dichtbegroeid bosgebied. Het Pfälzerwald strekt zich uit over 1.500 km². Het beslaat bijna een derde van de totale oppervlakte van de Pfalz en is een van de grootste aaneengesloten bosgebieden van Europa. Samen met de Franse Noordelijke Vogezen is het Pfälzerwald door de UNESCO uitgeroepen tot biosfeerreservaat.

Als recreatiegebied en ecologisch erfgoed van de hoogste kwaliteit genieten de bezoekers van de ideale ligging van de campings. Het Nationaal Park Pfälzerwald kan vanaf de camping met het gezin of de hond worden verkend. Bezienswaardig zijn bijvoorbeeld de zandsteenrotsen. Een mountainbikepark voor fietsers of het Rodalben rotswandelpad bieden nog meer inzicht in de natuur. Naast flora en fauna zijn er bezienswaardigheden zoals kastelen en paleizen, maar ook natuurmonumenten zoals de Teufelstisch (Duivelstafel).

Weer

Het Pfälzerwald ligt in een gematigde klimaatzone en behoort tot het overgangsgebied tussen het Atlantische en het continentale klimaat. Het Pfälzerwald vormt een beschermende barrière tegen lagedrukgebieden uit het westen. Terwijl het centrale en westelijke gebied relatief vochtig is met neerslaghoeveelheden van 800 tot 1.000 millimeter, heeft het oostelijke gebied meer zon en minder wolken.

De gemiddelde jaartemperatuur in de centrale berggebieden bedraagt 8 graden Celsius. Bioklimatologisch heeft het Pfälzerwald een zacht klimaat met een hoge luchtzuiverheid. Hierdoor ontstaat een regio met een optimaal recreatieklimaat die vooral in de zomermaanden van mei tot augustus bezocht moet worden.