Kamperen in het Ahrtal

2 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Kamperen in het Ahrtal

Alle 2 campings bekijken
 • Populaire regio's
 • Populaire plaatsen
 • Inspiratie

Kamperen in het Ahrtal

Slideshow placeholder

Hier ontbreken nog foto's. We werken eraan

Favorieten
Campingplatz zur Burgwiese

Duitsland / Rijnland-Palts

4.0Erg goed(1Recensie)

Campings in de omgeving

Direct boekbaar
RCN Laacher See
Favorieten
CKE discount

Feiten over camping

Aantal campings2
Beoordelingen van campings5
Gemiddelde beoordeling4.3

Populaire campings

1
Campingplatz Denntal
Het terrein ligt langs een beek in een vallei met veel bos. De standplaatsen zijn vlak en een deel ligt aan het water. Een aantal plaatsen is verhard. De begroeiing bestaat uit loofbomen en hagen. Nie… Camping profielpagina

Kamperen met hond in Beieren

Bekijk alle campings

Kamperen met kinderen aan de Moezel

Bekijk alle campings

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

Best beoordeelde campings

About Us

Het ANWB-team

Het Ahrdal is ideaal voor iedereen die een vakantie met kinderen in Duitsland wil doorbrengen. De regio ligt ten zuiden van het Rijnland en biedt uitstekende mogelijkheden voor actieve vrijetijdsbesteding, zoals wandelen, fietsen en roeien. Veel campings in het Ahrdal liggen direct aan de rivier en bieden boot- en visverhuur en nog veel meer.

Bijzonderheden van kamperen in het Ahrdal

Het Ahrdal is vooral onder Rijnlanders een geliefd toevluchtsoord. Op korte rijafstand van Keulen en Bonn liggen hier schilderachtige gemengde bossen op de steile hellingen aan de oevers van de Ahr. Tot in de bergen kunt u ontspannende wandeltochten maken die u een fantastisch uitzicht op de groene natuur bieden. Kamperen in het Ahrdal kan ook gecombineerd worden met een vleugje wellness. Kuuroorden zoals Bad Neuenahr bieden hun bezoekers hoogwaardige wellnessbehandelingen. Hier wordt gebruik gemaakt van het hoogwaardige geneeskrachtige water, dat door het vulkanische gesteente een hoog mineraalgehalte heeft. Het Ahrgebirge is ook beroemd om zijn uitstekende wijnen, die in vinotheken en op wijnfeesten kunnen worden geproefd.

Aankomst

Reizigers uit Noord- of Oost-Duitsland zullen meestal naar het Rijnland gaan als hun eerste tussenstop. Keulen en Bonn zijn relatief gemakkelijk te bereiken via de snelwegen A1 en A4. Het is ongeveer 600 km van Berlijn en 430 km van Hamburg. Wie geïnteresseerd is in cultuur, kan bijvoorbeeld de Dom van Keulen en het Romeins-Germaans Museum bezoeken.

Neem vervolgens de A565 naar het zuiden langs de Rijn en door de Kottenforst naar de Ahr. Het is ongeveer 60 km van Keulen naar Bad Neuenahr-Ahrweiler en Altenahr. Als alternatief kunnen reizigers de Bundesstraße B9 langs de oevers van de Rijn naar Remagen nemen en daar naar het westen afslaan. Vanuit het zuiden is de A61 de beste verbinding naar het Ahrdal. De weg passeert onder meer Mannheim en Worms, waar vakantiegangers even in de voetsporen van de Nibelungen kunnen treden. Vanuit München en Stuttgart leidt de A8 naar de A6 en uiteindelijk naar de afslag naar het Ahrdal. Een andere mogelijkheid is de A3 via Frankfurt.

Bestemmingen in het Ahrdal

Wijndorpen, kuuroorden en rustige middeleeuwse stadjes aan de rand van pittoreske berghellingen behoren tot de mooiste bestemmingen voor kampeerders in het Ahrdal.

Recreatie en wellness in Bad Neuenahr

Bad Neuenahr is het bekendste vakantieoord in het Ahrdal. De stad is beroemd om zijn geneeskrachtige bronnen, die in verschillende wellnesscentra worden gebruikt. Het water uit de koolzuurhoudende Apollinarisbron wordt ook gebotteld om te drinken. In de binnenstad bieden vakwerkhuizen op het marktplein en het idyllische kuurpark mogelijkheden voor een wandeling.

Wijn en camping in Altenahr

Altenahr is een van de belangrijkste wijncentra in het Ahrdal. Meer dan 10 hectare van de wijngaarden zijn bedekt met rode druiven, die in de regio tot hoogwaardige rode wijnen worden verwerkt. De wijngaarden nodigen ook uit tot ontspannende wandelingen, bijvoorbeeld naar de Übigberg of naar de Altenahrer Eck.

Historische bezienswaardigheden in Mayschoß

In Mayschoß kijken de mensen terug op een lange wijntraditie, die in een speciaal museum uitvoerig aan de bezoekers wordt uitgelegd. Hier kunt u de historische gewelven zien waar vroeger de vaten werden opgeslagen. Ook de ruïne van kasteel Saffenburg is bezienswaardig en kan tijdens een wandeltocht worden verkend. In het district Laach is de houten St. Anna-brug een van de bezienswaardigheden van het Ahrdal.

Top 5 bezienswaardigheden

 • Burg Are: De burchtruïne dateert uit de 11e eeuw en torent hoog boven de gemeente Altenahr uit.
 • Bad Neuenahr-Ahrweiler Romeinse villa: In de 3e eeuw werd in het huidige Bad Neuenahr-Ahrweiler de Romeinse villa gebouwd, waarvan de overblijfselen inzicht geven in de oudheid.
 • Marktplein van Ahrweiler: In het centrum van Ahrweiler vallen meteen de gerenoveerde vakwerkhuizen op.
 • Sinzig: In Sinzig mondt de Ahr uit in de Rijn. De voormalige middeleeuwse stad is beroemd om zijn kasteel van architect Vincenz Statz.
 • Bad Bodendorf: De historische binnenstad met zijn schilderachtige vakwerkhuizen uit de barokperiode is bijzonder bezienswaardig.

Top 2 insider tips

 • In geval van nood werd tijdens de Koude Oorlog onder de wijngaarden van Marienthal een nucleaire bunker gebouwd. De verborgen faciliteit was bedoeld als toevluchtsoord voor leden van de regering. Sinds 2008 is de bunker een documentatieplek met rondleidingen en een uitgebreide tentoonstelling over het onderwerp.
 • Ahrschleife bij Altenahr: De grote Ahrschleife behoort tot het gelijknamige natuurreservaat van 250 ha en bekoort met indrukwekkende natuurlijke panorama's. Talrijke wandelroutes, zoals de beroemde Ahrsteig, bieden uitkijkpunten met uitzicht op de meanderende rivier. Bezienswaardig zijn ook de historische droogmuren die vroeger terrassen vormden voor de wijnbouw.

Activiteiten en excursies

Het heuvelachtige landschap van het Ahrdal nodigt uit tot wandelen en fietsen. Daarnaast verwent de regio met een aantal wellness-aanbiedingen.

Fietsen door het Ahrdal

Een van de bekendste fietsroutes in de regio is de 77 km lange Ahr-fietsroute. Het volgt de rivieroever tot waar de rivier uitmondt in de Rijn. Op veel punten kunt u omwegen maken naar de bergen en naar andere rivieren zoals de Kyll.

Te voet de bergen in

Met zijn beboste lage berghellingen is het Ahr-gebied natuurlijk ook ideaal om te wandelen. Veel vakantiegangers gaan op pad met de beroemde Ahrsteig, die in zes etappes door het betoverende landschap voert. De 108 km lange route brengt wandelaars onder meer naar de Ahrschleife en het klooster Kalvarienberg. Een variatie is de Ahrtalweg langs de rivieroever.

Ontspanning met wellness in het Ahrdal

In het hele Ahrdal vinden reizigers een ruime keuze aan kuurklinieken en thermale baden. Een van de beste plekken om te ontspannen is het thermaalbad van de Ahr, waar bezoekers zich kunnen opwarmen in een van de acht sauna's. In de zomer zijn er ook buitenbaden, zoals in Ahrweiler.

Evenementen

Veel van de festivals in het Ahrdal staan in het teken van wijn. Naast wijnmarkten en wijnboerenfeesten worden ook traditionele middeleeuwse markten en pyroevenementen georganiseerd.

Juni

 • Wijnmarkt aan de Ahr: In het Pinksterweekend vindt de traditionele wijnmarkt plaats op het historische marktplein in Ahrweiler.
 • Tour de Ahrtal: De actiedag zet de wielersport in het zonnetje als echt familie-evenement.
 • Kurkvrij: Het wijnfeest in Dernau is vooral gericht op een jonger publiek.

Juli

 • Altenahr Wijnzomer: In het eerste weekend van juli nodigt de gemeente Altenahr bezoekers uit voor haar eerste wijnfeest met muziek en drank.

Augustus

 • Altenahr Castle Festival: Een spannend middeleeuws festival vindt plaats in Are Castle. Jongleurs, marktkramers en ridders verzamelen zich hier begin augustus.

September/oktober

 • Wijnfeest Ahrweiler: In het eerste weekend van september wordt traditioneel de wijnkoningin van Ahrweiler gekroond. Een week later vindt de wijnmarkt plaats.
 • Altenahr Wijnfeest: In het laatste weekend van september begint het wijnoogstfeest van Altenahr, dat bijna een maand duurt.
 • Klangwelle: In Bad Neuenahr-Ahrweiler zijn in twee weekenden in oktober vuurwerk en lasershows op muziek te beleven.

Gastronomie

Het vlaggenschip van het Ahrdal is de hoogwaardige wijn. In de herfst organiseren de grote wijndorpen zoals Altenahr, Mayschoß, Rech, Dernau en Ahrweiler festivals waar u de heerlijke wijnen kunt proeven. Ook buiten de oogsttijd is het de moeite waard een van de wijnhuizen of vinotheken in de gemeenten te bezoeken en advies in te winnen over de beste wijnbouwproducten. Passend bij de wijn is in het Ahrdal een stevige keuken aan de orde van de dag. Een echte klassieker is Köksjeszupp, een romige bonenstoofpot met witte bonen, spek en ribbetjes. De restaurants serveren ook vaak rollade met een pittige marinade en sauerbraten. Deze worden geserveerd met aardappelsalade en bruine jus.

Beste tijd om te reizen

In principe is het Ahrdal in elk jaargetijde een reis waard. De meeste vakantiegangers die in de regio komen kamperen, kiezen echter voor de periode van mei tot oktober vanwege de aangename temperaturen. Tijdens de lentedagen zijn gemiddelde maximumtemperaturen van ongeveer 18 graden Celsius te verwachten. In juni loopt het gemiddelde op tot 21 graden Celsius en in juli tot 23 graden Celsius. Deze klimatologische omstandigheden duren tot ongeveer eind september. Op zonnige dagen geeft de thermometer soms ruim boven de 25 graden Celsius aan. De maanden mei, juni, september en oktober zijn goed om te wandelen.