Kamperen in het Vogtland

22 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Kamperen in het Vogtland

Alle 22 campings bekijken
  • Populaire regio's
  • Populaire plaatsen

Kamperen in het Vogtland

Camping am See Václav
Favorieten
Camping am See Václav

Tsjechië / Karlsbad regio

ANWB Camping LogoInspectie

4.3Erg goed(28Recensies)

Dichtbij het strandHonden toegestaanKindvriendelijk

Staanplaatsen (150)

Huuraccommodaties (6)

Alle 22 Campings
Alle 22 Campings

Feiten over camping

Aantal campings22
Beoordelingen van campings210
Gemiddelde beoordeling3.7

Met hond

Bekijk alle campings

Kleine en charmante campings

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

About Us

Het ANWB-team

Camping am See Václav
Camping am See Václav

Het Vogtland ligt in de drie deelstaten Beieren, Saksen en Thüringen, en aan de Tsjechische kant in Bohemen. Het idyllische landschap van velden, weiden, heuveltoppen en bossen is altijd een geliefd motief geweest bij landschapsschilders. Juist deze ingrediënten van de natuur maken de regio tot de bestemming bij uitstek voor natuurcamping en kamperen aan het meer - liefhebbers van imposante natuur komen aan hun trekken als ze in het Vogtland kamperen.

Bijzonderheden van kamperen in het Vogtland

Groene weelderige dalen zoals het Elsterdal of beboste gebieden zoals het Pöllwitzwald met zijn heidevelden maken bijna eindeloze wandelingen met een gematigde moeilijkheidsgraad mogelijk. Het Vogtland heeft een ware rijkdom aan verschillende landschappen en is daarom bij uitstek geschikt als kampeergebied voor natuurliefhebbers.

Het Vogtland beschikt bovendien over verschillende charmante landschapsbeschermingsgebieden zoals Steinicht en Greiz-Werdauer Wald, waardoor unieke schatten bewaard blijven. Het Vogtland heeft ook veel schoon water te bieden, zoals de Pöhl-stuwdam of de Weiße Elster met het Dobeneck-stuwmeer. Uitstekende campings zorgen voor een onvergetelijk verblijf aan het meer of de rivier.

Bereikbaarheid

Plauen, de hoofdstad van het Vogtland, ligt relatief centraal in de regio en geldt als verkeersknooppunt voor de talrijke campings in de omgeving en is vanuit heel Duitsland goed bereikbaar.

Chemnitz: De toegangsweg vanuit Chemnitz is 73,5 km en voert langs het Ertsgebergte. Vanaf de B173 stapt u over op de A72 en na Neuensalz weer op de B173. Via de afslag Plauen-Ost bereikt u al snel Plauen.

Neurenberg: Het is 170 km van Neurenberg naar Plauen. U neemt de A9 voorbij Bayreuth en rijdt verder via de A72 en de B173 naar Plauen. De reis gaat over grote stukken door een betoverend landschap.

München: Vanuit München voert de route van 316 km over de A9 langs Ingolstadt. Deze route overlapt met de aanlooproute vanuit Neurenberg. Een pauze met veel eten en drinken is bijvoorbeeld mogelijk op de verzorgingsplaats Köschinger Forst Ost, die ruim 8 km ten noorden van Ingolstadt aan de A9 ligt.

Bestemmingen in het Vogtland

De regio draait om natuurlijke schoonheid, dus het is geen verrassing dat enkele van de beste bestemmingen in het Vogtland in betoverende parken en wildromantische natuurgebieden liggen.

Prinselijk park Greiz

Als ontmoetingsplaats voor bewonderaars van grootse landschapsarchitectuur en wandelaars met een voorliefde voor natuurlijke esthetiek is het Fürstlich Greizer Park precies de juiste keuze. Gebouwd in de stijl van het late classicisme en gelegen aan een parkmeer, kunnen bezoekers hier het hele jaar door ontspanning vinden te midden van indrukwekkende tuinkunst.

Het duurde niet minder dan 50 jaar om het landschapspark, dat bij het zomerpaleis Greiz van de vorsten van Reuss ligt, te voltooien. Architect en ontwerper van het landschapspark was Pücklers leerling Carl Eduard Petzold, die op 45 hectare een uniek park met prachtige bloementuinen en zeldzame planten creëerde.

Pöllwitz Woud met Moor Avonturenpark

Het Pöllwitzwoud is een van de grootste bosgebieden in de deelstaat Thüringen en biedt natuurliefhebbers unieke inzichten in de regionale flora en fauna. Het bos ligt tussen Zeulenroda, Neuärgerniß en Pöllwitz in het Thüringer Vogtland en herbergt wilde orchideeën, zeldzame planten en een idyllisch heide-avonturenpad met een uitkijktoren.

Het FFH-natuurreservaat geeft de hoogste prioriteit aan zacht toerisme en duurzaamheid in een bos dat voornamelijk bestaat uit sparren, deels vermengd met lariks en dennen. Het is sinds 1850 voortdurend herbebost.

Activiteiten en excursies

De betoverende regio Vogtland verrast met spannende vrijetijdsactiviteiten en prachtige excursiebestemmingen voor kampeerders.

Boottocht op de Weiße Elster

De droomachtige schoonheid van de Weiße Elster is algemeen bekend en het is dan ook niet verwonderlijk dat begeleide boottochten daar zeer populair zijn. Daarbij ontdekt men het wilde en tegelijkertijd schilderachtige Elsterdal, waar bijvoorbeeld van Berga tot Wünschendorf tochten doorheen worden georganiseerd. De routes zijn geschikt voor zowel beginners als ervaren peddelaars. De twee uur durende tocht kan naar wens worden uitgebreid met omwegen naar de Clodramühle-molen, waar een bootglijbaan wacht, of een bezoek aan een restaurant. Onderweg kunnen interessante dieren zoals ijsvogels, reigers, nutriënten en talrijke vissoorten worden waargenomen.

Kasteelruïne Liebau en Elsterberg

Kasteel Liebau ligt in de gemeente Pöhl, ongeveer 2 km ten noorden van de Pöhl-stuwdam. Het is de ruïne van een voorburcht en werd in 1327 voor het eerst vermeld als Castrum Lubawe. Slechts ongeveer vier tot vijf kilometer verder naar het noorden aan de andere kant van de Elster troont de kasteelruïne Elsterberg, die als de grootste kasteelruïne van het Vogtland geldt en gemakkelijk op dezelfde dag kan worden bezocht. De excursie is vooral aan te bevelen voor gezinnen, omdat het oude terrein de kinderen terugvoert naar de tijd van de ridderschap en cultureel en historisch waardevol educatief materiaal en blijvende indrukken biedt.

Gastronomie

De Vogtlandse keuken bestaat uit eenvoudige, stevige gerechten, vaak bereid met aardappelen. De vaak eenvoudige gerechten zijn smakelijk en voedzaam. Thüringer knoedels zijn erg populair, vaak geserveerd met een heerlijk zondags gebraad en kool zoals rode kool of zuurkool. Een traditionele maaltijd in het Vogtland en het Ertsgebergte is de Neunerlei, die traditioneel met Kerstmis wordt geserveerd.

De feestmaaltijd bestaat uit negen gangen en omvat ingrediënten zoals worst, zuurkool, linzen, knoedels met karper, gans en gebraden varkensvlees, gestoofd fruit, noten en amandelen alsook paddenstoelen en bieten. Als bekroning van een stevige maaltijd wordt kruidenlikeur aanbevolen; de heerlijke drank zou digestieve eigenschappen hebben.

Beste tijd om te reizen

Afhankelijk van de locatie kan het klimaat vrij streng zijn en regelmatig pas in maart sneeuw opleveren. Vergeleken met het naburige Erzgebirge heeft het Vogtland echter relatief weinig neerslag. De reden hiervoor is de ligging uit de wind achter het Thüringer Leisteengebergte en het Thüringer Woud. Hoe verder je echter in de hogere regionen komt, hoe meer neerslag je kunt verwachten.

Over het algemeen heersen in de zomermaanden milde temperaturen, snikhete perioden zijn eerder zeldzaam. Vanaf de herfst koelt het weer merkbaar af en moet passende kleding worden meegenomen. De wintermaanden kunnen hier en daar bitter koud zijn en zijn daarom alleen geschikt voor goed uitgeruste kampeerders.