Camping Thüringen

2 personen
25 campings gevonden

Ontdek het comfort van een camping in Thüringen

Ruime staanplaatsen in het hart van de natuur en prachtige wandelroutes op een steenworp afstand: je beleeft het allemaal op een camping in Thüringen. Vanaf jouw camping verken je de natuur en cultuur van deze Duitse deelstaat, terwijl je gebruikmaakt van een aantal aangename faciliteiten. Het grote campingrestaurant maakt de lekkerste Duitse specialiteiten, en na de maaltijd fris jij je op in een luxe sanitairgebouw. Vergeet ook het verse brood bij de receptie niet. Sluit je dag af met een frisse duik in het natuurwater dat direct aan de camping grenst.

Verken de omgeving

In Thüringen vind je talloze culturele bezienswaardigheden, waaronder het middeleeuwse kasteel Wartburg. Wandel door de eeuwenoude gangen en duik in de wereld van de Duitse adel. Vlakbij vind je het stadje Erfurt, met authentieke vakwerkhuizen. Sla ook de stad Weimar niet over, met zijn toverachtige Schloss Belvedere en het oude huis van de wereldberoemde schrijver Goethe.

Heerlijke gezinsvakantie

Het fijne aan een camping in Thüringen is dat je je geen moment verveelt. Het ene moment duik je in het zwembad, terwijl je het volgende moment lekker in actie komt op het volleybal-, voetbal- of tennisveld. De kinderen doen mee met de activiteiten van het animatieteam, terwijl de grote speeltuin in de verte lonkt. Of ga samen de uitdaging aan en speel een potje minigolf.

Actieve uitjes

Trek je wandelschoenen aan of huur op de camping een fiets, want in Thüringen ontdek je allerlei prachtige natuurgebieden. Maak een actieve tocht door het Vessertal, waar loofbossen, moerassen en bergweiden op je wachten. Dan is er nog het geliefde Rennsteig, een wandelpad van maar liefst 169 kilometer lang. Hier trotseer je de hoge bergtoppen van het Thüringergebergte, met een hoogtepunt van 970 meter.