Kleine campings in Istrië

  • Camping met <60 staanplaatsen
  • Geniet van rust en ruimte in de natuur
  • Speciaal door de ANWB geselecteerd

Kleine campings in Istrië

2 personen
0 campings gevonden

Vakantie vieren op een kleine camping in Istrië

Het schiereiland Istrië is in het westen van Kroatië gelegen. Je geniet op de kleine camping in Istrië van een geweldig uitzicht en bent binnen de kortste keren bij de helderblauwe Adriatische Zee. Dompel jezelf onder in de gevarieerde cultuur en probeer de overheerlijke keuken uit. Doordat een kleine camping maximaal zestig plaatsen biedt, kampeer je altijd in een knusse en intieme setting.

Ontdek de mooie cultuur en geschiedenis

Istrië kent een erg rijke historie. Romeinen, Oostenrijkers, Venetianen en Joegoslaven hebben hier namelijk hun sporen achtergelaten. Plan vanuit de kleine camping in Istrië een dagje uit en bezoek het imposante amfitheater in Pula en wandel over de Romeinse pleinen. Daarnaast kom je ook machtige basilieken, extravagante villa’s en sfeervolle dorpen tegen. Bekijk ook zeker de kleine boetiekjes, waar je tal van lokale specialiteiten als souvenir kunt kopen.

Een gevarieerde keuken met Italiaanse invloeden

Vanuit de kleine campings in Istrië sta je binnen de kortste keren bij vele lokale restaurantjes. De keuken kent veel Italiaanse invloeden, waardoor er op vrijwel iedere menukaart pasta, risotto en gerookte ham terug te vinden is. Net zoals in Italië bakken de meeste pizzeria’s hun pizza in een houtoven. Ook wordt hier sinds de Romeinse tijd olijfolie geproduceerd. De boomgaarden kun je vrijblijvend bezoeken en je leert alles over de productie.

Onaangetast landschap in de binnenlanden

Een kleine camping in Kroatië in Istrië, vooral aan de kust, is erg geliefd onder families. Maar ook in het binnenland kun je kleinschalig kamperen. Hier staat vooral rust centraal. Geniet van oude dorpjes, een landelijke sfeer en veel privacy. Het mooie landschap leent zich perfect voor een fietstocht of wandeling met het hele gezin.