Campings in Istrië

2 personen
0 campings gevonden
Er zijn geen campings gevonden die voldoen aan je zoekcriteria. Wijzig de zoekfilters om verder te zoeken.

Camping Istrië

In het oosten van Kroatië, aan de blauwe Adriatische zee, ligt het schiereiland Istrië. Vanuit een camping in Istrië verken je de prachtige kust, geniet je van heerlijk eten en dompel je jezelf onder in gevarieerde cultuur. ANWBCamping.nl heeft een ruim aanbod aan campings aan de kusten van dit veelzijdige schiereiland.

Campings Istrië: allemaal langs de fraaie kust

De kust van Istrië is beroemd en geliefd. Omdat het een schiereiland is, is de kust uitgestrekt. Er zijn daarom tientallen campings in Istrië te kiezen, van grote familiecampings met alle voorzieningen die een mens zich kan wensen, tot kleine charmante campings voor rustzoekers. De Adriatische zee is groenblauw en kristalhelder, en een frisse duik is niet te weerstaan. Dat heeft ook te maken met het heerlijke warme klimaat.

Cultuur en historie

Door de geschiedenis is Istrië in handen van veel verschillende volkeren geweest. Onder andere de Romeinen, Oostenrijkers, Venetianen en Joegoslaven hebben er hun sporen achtergelaten. Dit heeft geleid tot een ongekende culturele rijkdom. Vanaf de camping in Istrië kan je deze gaan verkennen. Er zijn bijvoorbeeld vele Romeinse gebouwen te zien, waarvan de bekendste in Pula. Hier vind je een imposant amfitheater en Romeins plein. Ook uit andere tijdsgewrichten zijn bijzonder fraaie gebouwen achtergebleven, zoals machtige basilieken, extravagante villa’s en sfeervolle dorpen. De eeuwenoude mix van culturen is ook terug te zien in de verschillende talen en traditionele muziek.

De keuken van Istrië

Als je op een camping in Istrië verblijft, kan je elke dag eten als een prins. De keuken kent veel Italiaanse invloeden. Daarom kan je er bijvoorbeeld geweldige pasta, risotto en gerookte ham eten. De grond van het schiereiland is vruchtbaar, en brengt producten van topkwaliteit voort. De ‘gewone’ zwarte truffel valt in het niet bij de beroemde witte truffels die hier groeien. Verder wordt er in Istrië al sinds de Romeinse tijd olijfolie geproduceerd. Bezoek een olijvenplantage bij je camping in de buurt, en ervaar de uitzonderlijke kwaliteit! Ook druiven doen het hier erg goed, en de regio staat bekend om rijke topwijnen. Je zit natuurlijk ook bij de zee, dus vis en zeevruchten zijn er in overvloed.

Campings Istrië: ontdek het binnenland en de natuur

Een kampeervakantie in Istrië is eigenlijk twee vakanties in een. Aan de ene kant is er de kust, maar als je even iets anders wil, ga je vanaf de camping in Istrië het binnenland in. Dit is een compleet andere wereld dan de kust. Het prachtige heuvelachtige landschap is onaangetast. Geniet van de oude dorpjes, landelijke sfeer en de rust. Hier vind je indrukwekkende natuurgebieden en grotten. Het is een wonderschoon landschap om doorheen te fietsen, wandelen of rijden. Het authentieke Istrië met zijn historie, natuurlijke pracht en vriendelijke bevolking komt hier geheel tot leven.