Camping in Drenthe waar honden zijn toegestaan

  • De leukste campings voor jou en je trouwe viervoeter
  • Speciale faciliteiten voor honden
  • Geselecteerd door de ANWB

Camping in Drenthe waar honden zijn toegestaan

Wissen
2 personen
86 campings gevonden

Vakantie vieren op een camping in Drenthe met je hond

Ga je op vakantie naar de camping in Drenthe met je hond, dan ben je verzekerd van veel rust en ruimte. Wist je dat Drenthe de dunstbevolkte provincie van Nederland is? Natuur heeft er vrij spel en je trouwe viervoeter leeft zich helemaal uit in de bosrijke omgeving. In de drie nationale parken vind je allerlei landschappen. Bossen, heides en zandverstuivingen; het komt allemaal voor in deze provincie.

Bezoek tijdens je vakantie in Drenthe de hunebedden

Tijdens een vakantie in Drenthe mag een bezoek aan de hunebedden niet ontbreken. Dit zijn indrukwekkende prehistorische bouwwerken waarvan vroeger werd gedacht dat deze door reuzen (huynen) waren gebouwd. De prehistorische bouwwerken stammen echter uit 3450 tot circa 3250 voor Christus en hebben we aan het Trechterbekervolk te danken. Een bijzonder stukje Nederlandse geschiedenis dat de kids zeker gezien moeten hebben.

Historische plaatsen en verschillende musea

In de provincie zijn tal van historische plaatsen en musea het bezoeken waard. Zo werden arme gezinnen uit de grote steden in de 19e eeuw naar de zogenoemde Koloniën van Weldadigheid gebracht. In Borger is een museum voor de hunebedden te vinden en het nationaal gevangenismuseum is gevestigd in Veenhuizen. Een indrukwekkende plek die je zeker gezien moet hebben, is het Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Hier leer je meer over een donkere periode uit de Nederlandse geschiedenis.

Kies uit 14 belevingspaden en speelbossen

De zintuigen van de kids worden maximaal geprikkeld in de regio van de camping in Drenthe met hond. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan een van de veertien belevingspaden en speelbossen. Absolute toppers zijn het Roekpad en het Ipadweg belevingspad.