3 sterren

Camping De Ruimte

NederlandFlevolandDronten  (sitecode 72941)

Camping De Ruimte

NederlandFlevolandDronten
3.5 sterren
CharmeErkendCKE

Midden in een bos bij het Veluwemeer ligt deze camping die in de schoolvakanties vooral gezinnen met jonge kinderen trekt, daarbuiten is het een ontmoetingsplaats voor natuurliefhebbers en rustzoekers. De staanplaatsen bevinden zich in het bos of op een kampeerweide. Deze camping biedt ook veel mogelijkheden voor gasten met een handicap. Uniek is de dagopvang, onder leiding van professionals. Er zijn fietsmogelijkheden in de omgeving. Er is een trapveldje

Omgeving

Gelegen aan de rand van het Drontermeer, dicht bij historische stadjes en in de buurt van verschillende leuke uitstapjes kun je op Camping De Ruimte in Flevoland alle kanten op.

Natuurlijk genieten
Watersporters opgelet! Op slechts enkele honderden meters van de camping ligt het Drontermeer, een van de vier Veluwerandmeren die ontstond na de drooglegging van de Flevopolder. Ook het Veluwemeer bereik je zo. Hier vind je tientallen kilometers aan rustige zandstrandjes waar je lekker kunt zonnen. Het heldere zwem- en viswater is bovendien geschikt voor tal van watersporten. Op het Veluwemeer is zelfs een aparte baan waarin waterskiën en speedboten zijn toegestaan. Daarnaast kun je er kanoën, surfen, zeilen en varen.

Cultuur
Met meerdere historische (Hanze)stadjes in de omgeving, ben je op deze camping ook aan het juiste adres voor een flinke scheut cultuur. Zo ligt op slechts 20 minuten fietsen het middeleeuwse vestingstadje Elburg. Naast veel monumenten en musea is dit Hanzestadje ook gezegend met gezellige winkelstraatjes en sfeervolle terrassen. Ook het historische hart van Kampen leent zich perfect voor een dagtocht; na 11 kilometer fietsen ben je al in de eeuwenoude stad aan de IJssel. En dan hebben we het nog niet gehad over Zwolle, Lelystad, Schokland, Urk…

Gezinsuitjes
Het kan niet op: voor een gezinsuitje heb je aan Camping De Ruimte een prima uitvalsbasis. Als je wilt, kun je zelfs fietsen naar Walibi (10 km). Jong en oud vermaken zich hier makkelijk een dag met de bloedstollende achtbanen en attracties. Voor natuur- en dierenvrienden is Dolfinarium Harderwijk een belevenis. In dit grootste zeezoogdierenpark van Europa, op een half uurtje rijden, geniet je van spetterende shows van dolfijnen, zeeleeuwen en walrussen. Andere aanrader: Luchtvaart-Themapark Aviodrome bij Lelystad Airport. Dit park bestaat uit meer dan 6000 m2 vliegtuigpret en wisselt boeiende exposities af met avontuurlijke attracties.

Lees meer over Flevoland

Naar accommodaties