4 sterren

RCN Vakantiepark De Roggeberg

NederlandFrieslandAppelscha  (sitecode 55519)

RCN Vakantiepark De Roggeberg

NederlandFrieslandAppelscha
4 sterren
ErkendCKE

Het vakantiepark is gelegen aan het Nationaal Park Drents-Friese Wold. De staanplaatsen bevinden zich op door bomen en hoge struiken omgeven, open velden. De vaste plaatsen liggen gegroepeerd. Regelmatig zijn er mogelijkheden voor klimmen in het klimpark en de lasergame. Gasten hebben gratis toegang tot het naastgelegen verwarmde openluchtzwembad.

Midden in Nationaal Park Het Drents Friese Wold – dicht bij de grens tussen Drenthe en Friesland – ligt RCN de Roggeberg. Het persoonlijke vakantiepark in Appelscha biedt een prachtige omgeving om te mountainbiken, om de 34-meter hoge Bosbergtoren te beklimmen of om het kraanvogelgebied Fochtelooerveen en Aekingermeer te bezoeken. Ideaal voor wie eindeloos wil fietsen of wandelen door het typische esdorpenlandschap, zonder een (snel)weg tegen te komen.

Ligging en omgeving
Het Drents Friese Wold is meer dan bos alleen. Het is ook dwalen van een zandverstuiving naar vennetje, en van heide naar moeras. Vanaf de Roggeberg is het niet ver naar het Aekingerzand en het Aekingermeer, waar je heerlijk kunt wandelen en zwemmen. Op twintig minuten afstand ligt park het Fochteloërveen, dat in het voorjaar een kraanvogelgebied is, met een uitkijktoren om vogels te spotten. Er bevinden zich drie officiële mountainbikeroutes die gelijk gestart kunnen worden vanaf het park.

Faciliteiten
Naast het waterspeelparadijs en openluchtzwembad biedt de Roggeberg verschillende outdoor mogelijkheden: er is een 15-meter hoge avontuurtoren, 6 pittige klimroutes en een klimpalenparcours, outdoor lasergame en een overdekte speelplaats. Naast het park is een 9-holes golfbaan.

Kamperen
Alle kampeervelden zijn omringd door bomen en struiken, wat zorgt voor een persoonlijke, kleinschalige sfeer – ondanks de grootte van de Roggeberg. De kampeerplaatsen zijn minimaal honderd vierkante meter, dus altijd voldoende ruimte om te relaxen. Sanitaire voorzieningen zijn nooit ver weg en er is altijd een eigen elektriciteitsaansluiting op de plek en op vele plaatsen een aansluiting voor kabel tv. Voor een eigen wateraansluiting- en afvoer zijn er Comfortplaatsen.

Accommodatie
De Roggeberg heeft keus uit verschillende accommodaties: bungalows, chalets, kampeerchalets, comfortabele stacaravans en sfeervolle boshutten. Ook zijn er luxe safaritenten, ingericht met steigerhouten meubilair voor een warme sfeer.

Eten en drinken
Sinds kort heeft de Roggeberg een heus pizzaplein. Op dit plein staan vier hout gestookte ovens om zelf de heerlijkste pizza’s in te bakken. Maar lekker aanschuiven in het sfeervolle restaurant voor een kop koffie, ontbijt, lekkere lunch of diner kan natuurlijk ook. Voor de vlugge hap is er een snackbar op het park en voor verse ontbijtbroodjes en de ochtendkrant een croissanterie.

Omgeving

RCN-vakantiepark De Roggeberg: plezier voor het hele gezin

In de wonderschone omgeving van RCN-vakantiepark De Roggeberg zijn talloze outdooractiviteiten mogelijk. Ook kun je dagtochtjes maken naar bijvoorbeeld Assen of een van de pretparken in de regio.

Vermaak in attractiepark Duinen Zathe

RCN-vakantiepark De Roggeberg ligt op een paar minuten rijden van het gezellige attractiepark Duinen Zathe. Het park biedt vermaak voor jong en oud in de vorm van achtbanen, klimtoestellen, spectaculaire glijbanen, een verkeerscircuit en talloze andere attracties. Bovendien is alles bij de entreeprijs inbegrepen, dus ook eten en drinken!

Lees meer over Friesland

Naar accommodaties