Vakantiehuizen op Terschelling

  • Grootste overzicht van vakantiehuisjes
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantiehuizen op Terschelling

2 personen
0 campings gevonden

Genieten op de Waddeneilanden met een vakantiehuis op Terschelling

Terschelling vormt na Texel het populairste eiland van de Wadden. Dat is met zijn kleurrijke geschiedenis, prachtige natuurgebieden en schitterende dorpjes ook niet verwonderlijk. Bovendien is Terschelling een keer per jaar hét culturele middelpunt van Nederland gedurende het Oerol festival. Struin vanuit je vakantiehuis op Terschelling over het zandstrand om te genieten van de zilte zeelucht en de wonderschone Waddenzee. Wie bovendien van lekker eten houdt, is op Terschelling op de juiste plek. De talrijke cranberry's die groeien op Terschelling worden namelijk op allerlei manieren in de lokale gerechten van het eiland verwerkt.

Wandelen of fietsen in de natuur

Een vakantie in een vakantiehuis op Terschelling leent zich bij uitstek voor eindeloze wandelingen of fietstochten in de natuur. Met meer dan 200 kilometer aan wandelpaden en 70 kilometer aan fietspaden verveel je je geen moment. Terschelling is een langgerekt en dun eiland, tussen Vlieland en Ameland in. Meer dan tachtig procent van het volledige eiland bestaat uit kwelders en duinen. Waar je je dus ook op het eiland bevindt, je hoeft nooit ver te wandelen of fietsen om direct midden in de natuur te zijn. Doordat op de wandel- en fietspaden geen auto's mogen rijden, is het handig om zelf een fiets te huren of mee te nemen. Een fantastische plek om te bezoeken is natuurreservaat de Boschplaat. Hier groeien unieke zoutwaterplanten en vind je een enorme verscheidenheid aan vlinders en vogels. Honderden trekvogels komen namelijk iedere lente en herfst naar het reservaat om te broeden. Verder groeit hier het grootste bos van de Wadden.

De gezellige dorpen op Terschelling

Terschelling kent een aantal sfeervolle dorpjes om te bezoeken. Het grootste dorp vormt West-Terschelling, dat door de eilandbewoners ook wel West wordt genoemd. Dit is ook de plek waar de veerboot uit Harlingen aankomt. Het dorp beschikt over een fraai oud deel met een authentieke haven, vanwaar nog altijd op garnalen wordt gevist. Verder vind je hier ook het belangrijkste icoon van het eiland: de vuurtoren Brandaris van meer dan 400 jaar oud. Daarnaast bezoek je hier vanuit je vakantiehuis op Terschelling gezellige winkels, restaurants en musea. Een aanrader is het Wrakkenmuseum of een toer langs de bunkers van de Tweede Wereldoorlog. Ook is het mogelijk om op een wildplukexcursie te gaan met de boswachter. Zodra je het dorp verlaat, sta je direct weer midden in de natuur.