5 sterren

Camping De Wildhoeve

NederlandGelderlandEmst  (sitecode 38696)

Camping De Wildhoeve

NederlandGelderlandEmst
5 sterren
BestCKEGreenKey

De autovrije camping ligt aan de rand van Koninklijke Houtvesterij Het Loo. Het terrein is speels ingericht. De staanplaatsen bevinden zich deels op velden van verschillend formaat met speeltoestellen, deels aan straatjes. Hoge bomen en begroeiing zorgen voor schaduw en privacy. Er is een buitentheater. Er zijn bijzondere natuur- en speurtochten voor de jeugd.

Op camping De Wildhoeve kampeer je tussen de wilde dieren, aan de rand van Kroondomein Het Loo in de Veluwe. Op de camping trek je eropuit in de bossen om wild te spotten, vermaak je je in de zwembaden of de waterspeeltuin en geniet je van lokale specialiteiten in het restaurant.

Op deze grote camping liggen de vlakke staanplaatsen deels op gras en deels op bosgrond. Het kampeerterrein is autovrij en speels ingericht. Zo zijn er staanplaatsen op velden van verschillende grootte en plaatsen aan straatjes. Door hoge bomen en begroeiing is er veel schaduw en privacy. Ook kun je ervoor kiezen een safaritent, bungalow of mobilhome te huren. Heb je zin om op een hele andere manier te kamperen? Kom dan logeren in Artcamp: een meerdelig kunstwerk waar je ook in kunt slapen.

Het bos in: fietsen, spelen en speuren

Kamperen op De Wildhoeve betekent kamperen tussen de wilde dieren: edelherten, wilde zwijnen, reeën, dassen en vossen leven allemaal in de natuur rondom de camping. De camping organiseert speurtochten, bosspelen en fietstochten onder begeleiding van een boswachter.

Activiteiten voor kinderen

In de waterspeeltuin kunnen de kinderen dammen bouwen, water pompen en pontje varen. Ook kun je afkoelen in het buitenbad. Liever wat warmer? Ga dan naar het verwarmde binnenbad. Tijdens de schoolvakanties worden er allerlei activiteiten georganiseerd door het recreatieteam, zoals knutselfestijnen, theater en sportieve activiteiten.

Veel te doen voor sportievelingen

De actieve vakantiegangers kunnen hun hart ophalen op de tennisbaan, het speelveld en de fietscrossbaan. Wie een dagje op pad wil, huurt fietsen of mountainbikes bij de receptie. Camping De Wildhoeve ligt direct aan het fietsroutenetwerk, dus aan routes geen gebrek. Bij thuiskomst kun je een hapje eten in Brasserie De Wildhoeve. De gerechten worden hier zoveel mogelijk bereid met ingrediënten uit de nabije omgeving.

Omgeving

Camping De Wildhoeve ligt in Emst, dat vooral bekend staat om het Welnessresort de Veluwse Bron. Ook kun je hier zwemmen, surfen, vissen en waterskiën in recreatiegebied Kievitsveld. Daarnaast liggen er diverse leuke steden en pretparken in de buurt van de camping.

In de buurt van de camping zijn genoeg leuke steden om te bezoeken. Met de auto ben je binnen een half uur in Elburg. Hier maak je een stadswandeling onder leiding van een gids, bezoek je Korenmolen De Tijd of huur je een originele Elburger Botter voor een uniek zeilavontuur. Of pak de fiets en ga naar Epe, naar de vele terrasjes en leuke winkeltjes. Er is in de zomer elke vrijdagavond braderie en op zaterdag is er vaak muziek in het dorp.

Veel steden in de buurt

Ook Apeldoorn ligt in de buurt, waar een ruim aanbod aan muziek-, film- en theaterfestivals zijn. In Zwolle vind je werkelijk overal sporen van het verleden, zoals de karakteristieke gevels, de verdedigingsmuur, de Sassenpoort en de stervormige stadsgracht. Een andere mooie Hanzestad is Deventer, waar je heerlijk kunt shoppen in de oude straatjes.

Als een god in Frankrijk

Je hebt het gevoel dat je in Frankrijk bent? Dat kan kloppen in Paleis ’t Loo. De prachtige tuin wordt ook wel het kleine Versailles genoemd. Ook in Vaassen vind je historie: hier staat een historisch kasteel uit de 16de eeuw. Wil je weten hoe mensen leefden in de Veluwe in 1900? Ga dan naar het Museum Hagedoorns Plaatse. Hier vind je een grote collectie Veluwse klederdracht.

Reuzenrad, kabouterwonderland en achtbanen

Liefhebbers van pretparken kunnen naar Julianatoren en Walibi. Julianatoren is een echt familiepark, met attracties zoals kabouterwonderland, turtelbaan, muizenhol en een reuzenrad. Echte waaghalzen gaan een dagje naar Walibi. Een park vol avontuur met veel spannende achtbanen.

Lees meer over Gelderland

Naar accommodaties