Camping Doesburg

2 personen
186 campings gevonden
<
1
2
3
4
...
>

Camping Doesburg

Houd je van historie, water, natuur en/of mosterd? Dan is een camping in Doesburg een topkeuze. De stad heeft namelijk een prachtig historisch centrum, ligt aan de IJssel, staat bekend om zijn mosterdfabriek en ligt vlakbij de Veluwe.

Historische binnenstad

Vanaf je camping in Doesburg is het zeker de moeite waard een keer de stad te verkennen. De stad kreeg al in 1237 stadrechten en was toentertijd al een belangrijke plaats. In de 17e eeuw zijn er uitgebreide vestingwerken aangelegd. Deze hebben de stad beschermd, waardoor de Middeleeuwse binnenstad ongekend goed bewaard is gebleven.

De historie is daardoor overal terug te zien in de vele monumenten. Het bekendste voorbeeld is de Martini-kerk, met een 94 meter hoge toren. Als je goed om je heen kijkt, zie je ook overal monumentale herenhuizen. In een van de monumenten kan je zelfs een biertje drinken. Dat is de Waag, de oudste horecagelegenheid van Nederland. In totaal kent de stad wel 158 rijksmonumenten. Genoeg reden om een camping in Doesburg te bezoeken dus.

Mosterd

Als u naar de camping in Doesburg gaat, hoeft u van huis geen mosterd mee te nemen. De stad is namelijk beroemd om zijn grove mosterd. Hier maakt men in 1457 al op de ouderwetse wijze mosterd. Naast de fabriek waar de Doesburgse mosterd wordt gefabriceerd, staat een museum. Dit is een oud fabriekje, waar je kan zien hoe men dit mooie product vroeger maakte.

Kan het je gestolen worden hoe mosterd werd gemaakt, maar eet je het wel graag? Probeer dan in ieder geval de Doesburgse mosterdsoep. Dat is de belangrijkste specialiteit van de plaats. Bijna ieder restaurant of eetcafé heeft hier zijn eigen variant van.

De IJssel

Doesburg ligt op het punt waar de Oude IJssel en Gelderse IJssel samenkomen. Dat verklaart meteen waarom de stad al zolang belangrijk is. Ook als kampeerder kan je hier je voordeel mee doen. Veel van de campings in Doesburg liggen aan het water. Je loopt dus zo vanuit je tent naar de waterkant. Dan kan je meteen gaan zwemmen, varen of aan watersport doen. Als je je hengel bij je hebt, kan je misschien zelfs je eigen lunch verschalken.

Camping Doesburg: middenin de Veluwe

Natuurliefhebbers zitten op een camping in Doesburg goed. Je bent namelijk zo op de Veluwe. Bekijk de bomen, adem de frisse boslucht in, stuit op prachtige dieren, wandel en geniet. Het gebied staat bekend om bossen, maar kent ook heuvels en heiden.

De Veluwe vormt het grootste bosgebied van Nederland, met loof- en dennenbossen. Je ziet hier nog de resten van de voorlaatste ijstijd. Enorme gletsjers hebben hier toentertijd stuwwallen gevormd. Ook ander soort landschappen komen hiervoor. Bezoek bijvoorbeeld het unieke Kootwijkerzand, half zandverstuiving en half mos- en grasland.

Natuurlijk vind je op de Veluwe ook veel dieren. Kleine dieren zoals eekhoorntjes of bijzondere vogels kunnen zelfs op de camping in Doesburg voorbijkomen. Als je gaat wandelen in op de Veluwe kan je ook grotere dieren tegenkomen. De edelherten zijn een bekend voorbeeld. Een ander hoefdier dat op de Veluwe een indrukwekkende comeback heeft gemaakt, is het everzwijn. Het allergrootste dier dat op de Veluwe rondloopt is de Europese Bison, de Wisent. Deze dieren zijn recent uitgezet. De gigantische runderen leven in een afgesloten gebied, maar met een begeleide excursies kan je ze gaan bekijken.