9568 campings in 27 landen

 • Grootste aanbod te boeken campings
 • 250.000+ campingreviews
 • Vertrouwd via ANWB
103 campings gevonden

Camping Veluwe

  Als je aan natuur in Nederland denkt, denk je aan de Veluwe. Een camping op de Veluwe is de perfecte uitvalsbasis om van alles dat dit stuk natuur te bieden heeft te ervaren. Bekijk de bomen, adem de frisse boslucht in, stuit op prachtige dieren, wandel en geniet. Het gebied staat bekend om bossen, maar kent ook heuvels en heiden. Aan de randen van het natuurgebied vind je historische stadjes met interessante bezienswaardigheden.

  Natuurgebieden

  Als je een camping op de Veluwe bezoekt, wil je natuurlijk natuur zien. Daarvoor bezoek je een van de vele aaneengesloten natuurgebieden die samen de Veluwe vormen. Hier kan je heerlijk wandelen, fietsen, mountainbiken of paardrijden. Het gebied vormt het grootste bosgebied van Nederland, met loof- en dennenbossen. Je ziet hier nog de resten van de voorlaatste ijstijd. Enorme gletsjers hebben hier toentertijd stuwwallen gevormd.

  De Veluwe bezoek je niet alleen voor de machtige bossen. Ook ander soort landschappen komen hier voor. Bezoek bijvoorbeeld het unieke Kootwijkerzand, half zandverstuiving en half mos- en grasland. Net als in de woestijn is het hier op zomerse dagen erg warm (tot wel 50 graden), waarna de temperatuur ’s nachts tot 10 graden daalt.

  Sommige bossen zijn ooit aangeplant en makkelijk te bewandelen. Vaak zijn dit dennenbossen, zoals de bekende Harskamperdennen. Andere bossen zijn wilder: hier gaat de natuur zijn eigen gang. Dat geeft een enorme variatie in planten en dieren.

  Dieren

  Op je camping op de Veluwe heb je een grote kans om dieren tegen te komen. Eekhoorntjes en vogels komen zo voorbij je tent gelopen of gevlogen. Als je gaat wandelen in de natuurgebieden kan je ook grotere dieren tegenkomen. De edelherten zijn een bekend voorbeeld. Veel mensen weten niet dat deze dieren halverwege de 20e eeuw bijna verdwenen waren. Door beschermende maatregelen zijn het er nu weer veel en heb je een goede kans dit majestueuze dier tegen te komen.

  Een ander hoefdier dat op de Veluwe een indrukwekkende comeback heeft gemaakt, is het everzwijn. De populatie is flink gestegen, dus ook dit prachtige dier kan je tegen het lijf lopen. Het allergrootste dier dat op de Veluwe rondloopt is de Europese Bison, de Wisent. Deze dieren zijn recent uitgezet. De gigantische runderen leven in een afgesloten gebied, maar met een begeleide excursies kan je ze gaan bekijken.

  Plaatsen

  Dat je op een camping op de Veluwe verblijft betekent niet dat er alleen maar natuur te zien is. Rondom de Veluwe liggen vele interessante dorpjes en steden, zoals Apeldoorn, Arnhem, Epe en Wageningen. Hier kan je lekker gaan dineren, musea bezoeken en historische centra bezoeken. Bovendien zijn er attracties zoals Paleis het Loo en de Apenheul. Er is dus genoeg te doen voor iedereen.

  iDeal Mastercard Visa