Camping Groesbeek

2 personen
148 campings gevonden
<
1
2
3
4
...
>

Camping Groesbeek

In de luwte van Nijmegen, tegen de Duitse grens aan ligt Groesbeek. Een schitterende omgeving met veel campings. Vanaf de camping in Groesbeek kun je heel veel rust en ruimte vinden. Ook kun je eindeloos fietsen of wandelen in de prachtige groene omgeving. Laat je verleiden door de charme van de campings in een van de mooiste dorpen van Gelderland.

Omgeving in Groesbeek

Naast de mooie campings is er in de omgeving van Groesbeek veel te vinden. Zo kun je vanaf je de camping in Groesbeek heel gemakkelijk een mooie fietstocht uitstippelen. Je fietst hier door de mooiste bosrijke heuvellandschappen. Ook leent de omgeving zich uitstekend om te wandelen. Hou je van stevig klimmen en prachtige vergezichten? Dan is Groesbeek ook een absolute aanrader. Wat het landschap zo bijzonder maakt, is de combinatie van heuvel en dal. Het unieke hieraan is, dat dit verder in Nederland nergens voor komt. Dat merk je direct als je op de camping in Groesbeek verblijft.

Vanaf de camping kun je heerlijk wandelen door de omgeving. Een wandeling door het dorp of door de bossen is geschikt voor zowel de beginner als de gevorderde wandelaar. Loop bijvoorbeeld een stuk van de beroemde langeafstand-wandelroute van het land, het Pieterpad of struin heerlijk door de bossen.

De omgeving kenmerkt zich ook als wijnlandschap. De grond rondom Groesbeek is uitstekend geschikt voor de productie van wijn. Zo kun je vanaf de campings rond Groesbeek wel meer dan 22 hectare aan wijnbouw vinden. Groesbeek staat dan ook wel bekend als het wijndorp van Nederland. Het is niet alleen een schitterend gezicht, maar er zijn ook dagelijks rondleidingen en proeverijen.

Campings Groesbeek: volop bezienswaardigheden in de directe omgeving

Naast een bezoek aan de één van de vele wijnboeren is het een aanrader om de verschillende musea die Groesbeek rijk is te bezoeken. Zo vind je er onder andere het Nationaal Bevrijdingsmuseum. Dit museum is gewijd aan de belangrijke rol die Groesbeek heeft gespeeld in de tweede wereldoorlog. Ook vind je in Groesbeek vlakbij de camping het amusementspark Tivoli. Hier kunnen kinderen de hele dag naar hartenlust spelen en ravotten. Als je van een bosomgeving houdt, dan is het avonturenbos Stekkenberg zeker een aanrader. Kinderen kunnen zich hier uitstekend vermaken op de houten speeltoestellen. Daarnaast is de locatie ideaal voor een heerlijke picknick.

Natuurreservaat Düffel-Kellener Altrhein und Fluβmarschen

Bij het verblijf op de camping in Groesbeek, hoort ook een bezoek aan het Duitse natuurreservaat Düffel-Kellener Altrhein und Fluβmarschen. Dit reservaat ligt op ongeveer 10 minuten rijden vanaf Groesbeek. Het reservaat is ongeveer 10.000 hectare groot en is aangemerkt als beschermd natuurgebied. Het gebied leent zich daardoor perfect om heerlijk rustig in te wandelen of te fietsen.

Shoppen in Kleef

Ook een bezoek aan de Duitse stad Kleef mag tijdens een verblijf op de camping in Groesbeek niet ontbreken. De hoofdstad van ‘Kreis Kleve’, Kleef ligt op ongeveer 10 kilometer afstand van de grens met Nederland. Zo ben je met de auto vanaf de meeste campings in Groesbeek ongeveer 15 minuten bezig om in het stadcentrum van Kleef te komen. De authentieke stad is gebouwd op een heuvel. Daarom heb je bij een bezoek aan deze stad echt het gevoel in het buitenland te zijn. De populairste activiteit in deze stad is shoppen. Het stadscentrum kent namelijk een grote winkelstraat met veel gezellige steegjes. Als shopliefhebber kun je in deze stad dus je hart ophalen.