Camping Nijmegen

2 personen
158 campings gevonden

Camping Nijmegen

Op een camping in Nijmegen verveel je je geen moment. In de omgeving van Nijmegen vind je de ultieme combinatie tussen stad en natuur. De ene dag verken je de stad Nijmegen of een van de vele bezienswaardigheden en op de andere dag ga je heerlijk wandelen of fietsen in de omgeving. Zo bezorg je jezelf een gevarieerde vakantie en kom je helemaal opgefrist weer terug.

De stad Nijmegen

Als je op één van de campings in Nijmegen of in de buurt verblijft, ga je natuurlijk ook de stad in. Deze stad, de oudste stad van Nederland, heeft het allemaal. Het is historisch, sfeervol, het is bijzonder groen en in het bezit van zo’n beetje iedere winkel die je je wensen kan. Sla dus niet de Molenstraat en de Broerstraat over. Verder heeft Nijmegen meerdere pleinen, waar je gezellig aan kunt gaan zitten voor een kopje koffie of een borrel. Ook is het een aanrader om een mooie wandeling te maken langs de Waalkade en de stad te bewonderen vanaf de Waalbrug. Dit is het herkenbare en unieke icoon van Nijmegen.

Omgeving van Nijmegen

Ondanks dat de stad Nijmegen al veel te bieden heeft, is het aan te raden om de omgeving van Nijmegen ook te verkennen. Vanuit je camping in Nijmegen kun je bijvoorbeeld gemakkelijk een mooie fietstocht uitstippelen. Je fietst hier door de mooiste bosrijke heuvellandschappen. Ook leent de omgeving zich uitstekend om te wandelen. Hou je van stevig klimmen en prachtige vergezichten? Dan is de omgeving van Groesbeek ook een absolute aanrader. Wat het landschap zo bijzonder maakt, is de combinatie van heuvel en dal. Het unieke hieraan is, dat dit verder in Nederland nergens voor komt. Dat merk je direct als je op de camping omgeving Nijmegen verblijft.

Vanaf de camping in Nijmegen kun je heerlijk wandelen door de omgeving. Een wandeling door de stad of door de bossen is geschikt voor zowel de beginner als de gevorderde wandelaar. Loop bijvoorbeeld een stuk van de beroemde langeafstand-wandelroute van het land, het Pieterpad of struin heerlijk door de bossen.

Bezienswaardigheden

In de omgeving van Nijmegen vind je een groot aantal bezienswaardigheden. Deze lijst is haast onuitputtelijk. Een kleine selectie:

  • De Sint-Stevenskerk: Bij een bezoek aan Nijmegen, hoort een bezoek aan de Sint-Stevenskerk. Het is de oudste en grootste kerk van Nijmegen en staat in het hart van het centrum. Zeker een bezichtiging waard.
  • Het Valkhof: Het museum Valkhof is een prachtig museum in het centrum van de stad. Het museum bezit een unieke en belangrijke verzameling van Romeinse archeologie samen onder één dak met de bijzondere collectie moderne kunst. Als je een kunstliefhebber bent, is dit zeker een aanrader.

Deze bezienswaardigheden zijn een must, als je verblijft in een camping in Nijmegen of in de omgeving.

Campings Nijmegen: altijd leuke evenementen in de buurt

Naaste de vele bezienswaardigheden, biedt Nijmegen ook een aantal grote evenementen. Plan je bezoek aan de camping in Nijmegen dus zorgvuldig. Het meest bekende en wereldberoemde evenement wat ieder jaar in Nijmegen wordt gehouden, is de Nijmeegse Vierdaagse (3e week van juli). Het is een meerdaagse wandeltocht waaraan jaarlijks tienduizenden mensen deelnemen. Vanuit de hele wereld komen mensen vier dagen wandelen in de Waalstad en haar bosrijke omgeving. Aan het eind van deze vier dagen worden de wandelaars onthaald met een glorieuze intocht over de Via Gladiola en ontvangen ze een Vierdaagse kruis.

Ook als je niet deelneemt aan de Vierdaagse is er veel vertier in stad. Er spelen bands en er zijn overal openlucht barretjes en eettentjes. Het is erg leuk om een keer mee te maken als je dan toch op de camping in Nijmegen zit.