4.1 sterren

Recreatiepark De Paalberg

NederlandGelderlandErmelo  (sitecode 38768)

Recreatiepark De Paalberg

NederlandGelderlandErmelo
5 sterren
BestCKE

Het terrein is gevarieerd begroeid. De afgebakende staanplaatsen bevinden zich grotendeels in het bos en deels op open grasvelden en verschillen in vorm en formaat. Speeltuintjes en -toestellen zijn over het terrein verspreid. Aangrenzend is een klimbos. Er zijn twee velden voor huisdieren en van 1 april tot en met 31 augustus is één huisdier toegestaan. Buiten deze periode zijn twee huisdieren toegestaan. Let op de kruising met een fietspad 400 m voor de camping!

De Veluwe laat zich in elk jaargetijde van zijn beste kant zien. Heide, bossen, schapen én Camping De Paalberg vind je aan de rand van de Veluwe, op steenworp afstand van Ermelo. Deze autovrije camping is geschikt voor gezinnen met kinderen tot zo’n twaalf jaar.

Je kampeert op hier als in een bos. Hoge bomen, heggen en hagen markeren de staanplaatsen op de diverse kampeervelden die allemaal anders van vorm zijn. Op twee van die velden zijn kampeerders met een huisdier welkom. Het kampeerterrein is groot en er zijn 7 bungalows te huur.

Autovrije camping

De camping is autovrij. Dat betekent dat de auto alleen bij aankomst en vertrek de camping op mag. Voor bagage en veel boodschappen gebruik je een van de speciale bagagekarretjes. In het restaurant genieten volwassenen van een lekkere maaltijd terwijl de kinderen in de speelhoek spelen. De snackbar ernaast levert een snelle hap, drankje en ijsje. De goed gesorteerde supermarkt is een groot deel van het jaar geopend.

Kliederen met water en zand

Het verwarmde buitenzwembad met apart peuterbad opent op 1 mei en sluit 1 september. In het binnenbad daarentegen kan je het hele jaar door zwemmen. Tijdens de schoolvakantie houdt het recreatieve animatieteam alle kampeerders bezig, van jong tot oud met bingo, dansen, zingen, sporten, spelen en knutselen. Terwijl de kinderen knutselen of kliederen met water en zand in de waterspeeltuin, kunnen de ouders relaxen in de sauna, genieten van whirlpool of Turksstoombad.

Wandelen tot je een ons weegt

Camping De Paalberg heeft geen ‘buren’, je loopt aan alle kanten zo het bos in of de heide op. Kilometers wandelroutes door het Veluwse bos. Het is hier goed fietsen over goed aangelegde fietspaden. Leuk om te bezoeken zijn Staverden met een mooi kasteel en de schaapskooi in Elspeet.

Omgeving

Recreatiepark de Paalberg: wandelen en fietsen op de Veluwe

Het sfeervolle Recreatiepark de Paalberg bevindt zich midden op de Veluwe. Dit schitterende natuurgebied vol bossen en heidevelden leent zich uitstekend voor kilometerslange wandel- en fietstochten. Vanaf de camping wandel je meteen het natuurgebied in. Ook breng je in de buurt een bezoek aan het kleinste stadje van Nederland, Staverden met zijn prachtige kasteel, en is de schaapskooi in Elspeet een aanrader.

Een dagje naar het dolfinarium

Vlak bij Recreatiepark de Paalberg bevindt zich Dolfinarium Harderwijk. Dit is het grootste zeezoogdierenpark van Europa. Bewonder zeehonden, walrussen, roggen, haaien, bruinvissen en natuurlijk dolfijnen in fantastische shows.

Lees meer over Gelderland

Naar accommodaties