Camping Ermelo

2 personen
150 campings gevonden
<
1
2
3
4
...
>

Camping Ermelo

Ermelo heeft een perfecte ligging. Aan de ene kant vind je het Veluwemeer en aan de andere de Veluwe. Bovendien is Ermelo zelf ook nog eens een heel gezellige plaats. Tot slot zijn er veel bezienswaardigheden en attracties in de buurt. Vanaf je camping in Ermelo heb je dus waterpret, natuurgenot, stadsplezier en allerlei andere soorten vertier binnen handbereik.

Veluwemeer

Het Veluwemeer is een groot, langwerpig meer dat ontstaan is bij het inpolderen van Flevoland. Veel van de campings in Ermelo liggen direct aan het meer. Je loopt dus zo je tent uit en het water in.

Aan het Veluwemeer wordt flink gerecreëerd. Er zijn bijvoorbeeld vier watersporthavens, waar je een zeil- of motorbootje kan huren. Bovendien is er een breed surfstrand. Je kan hier windsurflessen volgen en je door de wind over het meer laten jagen. Kan je al windsurfen? Dan kan je natuurlijk ook een uitrusting huren en zelf aan de gang gaan.

Is het niet zo warm, of doe je het liever rustig aan? Dit is ook een uitstekende plek om een terrasje te pakken of aan het strand te liggen. Je kan er goed eten. Tip: de zonsondergang over het meer is spectaculair.

Laat verder je verrekijker niet op de camping in Ermelo liggen. Rond het Veluwemeer broeden namelijk veel vogels. Zelfs flamingo’s zijn hier bij tijd en wijle te vinden! Daar blijft het niet bij, ook andere dieren zoals visarenden, kieviten en goudplevieren maken hier hun opwachting.

Campings Ermelo: de Veluwe overal om je heen

Je camping in Ermelo ligt behalve aan het Veluwemeer ook nog eens aan de rand van de Veluwe. Je kan dus heerlijk gaan wandelen, fietsen of op een andere manier van de natuur genieten. De Veluwe bestaat uit verschillende natuurgebieden. Je vindt er natuurlijk de bekende bossen, maar ook heidelandschappen en zandverstuivingen.

Vlak tegen Ermelo aan ligt bijvoorbeeld de Ermelosche Heide. Hier is ook een schaapskooi waarvandaan elke dag een kudde heideschapen vertrekt. Ben je met kinderen op vakantie? Ga dan zeker kijken in het bezoekerscentrum, waar interactie natuurspellen kunnen worden gespeeld en leuke filmpjes kunnen worden bekeken.

Als je de Veluwe aan het verkennen bent, kom je vaak machtige dieren tegen. Het edelhert is een bekend voorbeeld. Dit majestueuze dier is tegenwoordig weer overal op de Veluwe te vinden. Dit is niet eens het grootste dier dat hier rondloopt. Met een begeleide excursie kan je namelijk Wisenten (Europese bisons) gaan bekijken. Het ene moment zit je op de camping in Ermelo, en het andere moment sta je oog in oog met dit enorme rund. Verder wemelt het in dit prachtige natuurgebied van de everzwijnen en kleinere dieren zoals eekhoorns, verschillende vogels en nog veel meer.