2 sterren

Camping De Rousant

NederlandGroningenLauwerzijl  (sitecode 56712)

Camping De Rousant

NederlandGroningenLauwerzijl
2 sterren
Charme

De camping grenst aan Nationaal Park Lauwersmeer. De staanplaatsen bevinden zich deels in de oude appelboomgaard, deels op grotere velden met ondiepe rietpoelen in het midden. Twee grote zeebakens met daarin het sanitair zijn hier de blikvangers. Er is een aanlegplaats voor kano's. Met waterfietsen kunnen gasten oversteken naar een zandstrandje. De recreatieruimte bevindt zich in een druivenkas, waar gasten de trossen rijpe druiven mogen afknippen.

Vakantie dicht bij het Lauwersmeer op Camping De Rousant

Op Camping De Rousant vind je rust, ruimte en schitterende natuur. De camping ligt in Zoutkamp, nabij het Lauwersmeer en Lauwersoog, en verwelkomt zowel gezinnen, ouders, koppels, rustzoekers en actievelingen. De hele camping heeft een rustieke uitstraling en een nautisch thema, met schelpen langs het pad en ankers die hier en daar zijn neergelegd.

In alle rust kamperen

De staanplaatsen liggen deels op grote velden met ondiepe rietpoelen in het midden en deels in de oude appelboomgaard. Er zijn zowel plekken met veel beschutting als met veel zon. Het sanitair is gevestigd in twee grote zeebakens. Naast de campingplaatsen zijn er een drietal accommodaties die mooi aansluiten bij de geschiedenis van de camping en de omgeving: een Sluismeesterwoning, een Zuiderzeebotter en een trekkershut.

Ontspannen in de wintertuin

De wintertuin is een bijzonder kassencomplex waar het ook tijdens warme dagen heerlijk koel is onder de druivenranken. Ieder jaar is hier een rijke oogst. De trossen worden in het najaar geplukt en verwerkt tot een eigen sprankelende frisse wijn met een bijzondere smaak. Als campinggast mag je hier zelf je eigen trosje druiven afknippen in het oogstseizoen. Pak ook eens de waterfiets vanaf de camping naar het zandstrandje aan de overkant van het Reitdiep.

Voorzieningen dichtbij

Camping De Rousant is een rustige camping, zonder bingoavonden, kantine en bar. Hierdoor wordt het rustige karakter van de camping goed behouden. Alle benodigde voorzieningen liggen op wandelafstand van de camping in het dorpje Zoutkamp. Hier haal je een visje of een portie garnalen, neem je plaats op een van de gezellige terrasjes en haal je verse broodjes voor het ontbijt en andere boodschappen. Ook op de camping zelf kun je enkele inkopen doen bij het eikenhouten viskraampje bij de receptie.

Omgeving

Dagje naar de waddeneilanden vanaf Camping De Rousant

Vanaf Camping De Rousant is het slechts 14 kilometer naar Lauwersoog, waar de veerboot naar Schiermonnikoog vertrekt. De vaartocht duurt ongeveer 1 uur, afhankelijk van het tij. In het nationaal park Schiermonnikoog maak je prachtige wandelingen langs het strand, fiets je langs duinen en kwelders of neem je een verfrissende duik in zee. Ook is het leuk om een tocht met de Balg Express te maken naar het uiterste oostelijke puntje van het eiland. Een mooie fietstocht met de camping als start- en eindpunt is de schilderachtige tocht Pronkjewailen.

Lees meer over Groningen