2 sterren

Camping en Jachthaven Aduarderzijl

NederlandGroningenAduarderzijl  (sitecode 78377)

Camping en Jachthaven Aduarderzijl

NederlandGroningenAduarderzijl
2 sterren
KleinCKE

De camping is gelegen in een weids agrarisch gebied, met zicht op de historische sluizen van Aduarderzijl. Een aantal plaatsen is gescheiden door hagen. Gasten mogen kano's en waterfietsen gebruiken. De camping ligt aan een vis-, vaar- en zwemwater met aanlegplaats voor boten en kano's. In de zomer vaart er elk uur een pontje naar Schaphalsterzijl. Er is een koelkast voor gebruik door de kampeerders. Ook is er een binnenruimte waar koffie, thee of fris gepakt kan worden. Sanitair is verwarmd.

Kamperen aan het Groningse Aduarderdiep bij Camping en Jachthaven Aduarderzijl

In het weidse, agrarische gebied van het plaatsje Aduarderzijl ligt Camping en Jachthaven Aduarderzijl. Vanaf de camping heb je zicht op de historische sluizen, waarvan de eerste rond 1400 al gebouwd werden. Het kanaal Aduarderdiep komt via deze sluizen uit op het Reitdiep, waar je vele weidevogels spot. De camping is een goede uitvalsbasis voor wandel-, fiets- en vaartochten in de omgeving. Kampeerders die graag een hengeltje uitgooien, komen hier eveneens aan hun trekken.

Kamperen zonder poespas

Op Camping en Jachthaven Aduarderzijl is naast de staanplaatsen, de jachthaven en de huuraccommodaties niet veel te vinden. Op het rustig gelegen, vrijwel rechthoekige terrein staan een paar bomen. Je vindt hier vrij ruime kampeerplaatsen (90 tot 110 vierkante meter) waarvan een deel afgebakend wordt door heggen. De plekken zijn voorzien van elektra (tegen betaling) en het sanitair is verwarmd. Als je met de boot komt, kun je aanmeren bij de jachthaven en gebruikmaken van het sanitair. De gasten van de camping mogen gratis de aanwezige waterfietsen en kano’s lenen.

Slapen op het water

Camping en Jachthaven Aduarderzijl heeft vier huuraccommodaties voor verhuur beschikbaar, waarvan de zogenaamde Waterhut wel heel bijzonder is. De accommodatie is een soort drijvend tiny house en dichter bij het water kun je niet overnachten. Op je terras geniet je overdag van alle bedrijvigheid op het Aduarderdiep. Je verblijft hier met maximaal vier personen, waarvan er twee in een stapelbed slapen. Je hebt de beschikking over een inductiekookplaat met twee pitten, een koelkast, een tafeltje met stoelen en verwarming voor tijdens de koude dagen. In de kampeerhutten op het terrein staan vijf bedden en er is een eenvoudige kookmogelijkheid.

Omgeving

Het levendige Groningen vanaf Camping en Jachthaven Aduarderzijl

In de omgeving van Camping en Jachthaven Aduarderzijl maak je mooie wandel-, fiets- en vaartochten. Als je een dagje de bedrijvigheid op wilt zoeken, dan ga je naar het 15 kilometer verderop gelegen Groningen. Tijdens een zonnige dag pak je hier een terrasje op de Grote Markt en mocht het weer tegenvallen, dan biedt het Groninger Museum uitkomst, waar naast de vaste collectie vaak bijzondere exposities te bekijken zijn. Durfals beklimmen de bijna 97 meter hoge Martinitoren en worden beloond met een schitterend uitzicht.

Lees meer over Groningen