4.5 sterren

Camping Wedderbergen

NederlandGroningenWedde  (sitecode 39105)

Camping Wedderbergen

NederlandGroningenWedde
4.5 sterren
Erkend

De camping ligt langs de Westerwoldse Aa, in het recreatiegebied Wedderbergen. De staanplaatsen bevinden zich op grasvelden met beplanting rondom. De vaste plaatsen liggen apart. Skelters en fietsen zijn te huur. In de naastgelegen haven van Wedderveer zijn rondvaarten mogelijk en is er kanoverhuur. Het dak en de wand van het overdekte zwembad zijn bij mooi weer deels te openen. Er is een zwemplas met zandstrand, speeltoestellen en kabelbaan. Honden zijn op het strand niet toegestaan.

Orange Award winnaar Camping Wedderbergen ligt op korte afstand van diverse uitstapjes in het Groningse Wedde. Zo bezoek je in de buurt Dinopark Tenaxx en Wildland Adventure Zoo, of waai je uit op de Drentse Hondsrug. Op de camping zelf geniet je met het hele gezin van waterpret in zwembad de Poelsnip en doe je mee aan diverse activiteiten. Deze zeer grote camping biedt zowel campingplaatsen als chalets aan voor je vakantie op eigen bodem.

Met het hele gezin spetteren in zwembad de Poelsnip

Kinderen hoeven zich niet te vervelen op camping Wedderbergen, want in het verwarmde zwembad gaan zij van de grote glijbaan en laten zich meevoeren met de stroomversnelling. Het zwembad is voorzien van bubblebank en LED verlichting onder water en met mooi weer gaat letterlijk het dak eraf. Ook de muur kan open, waardoor je in de zomer van het zonnetje geniet. Voor de allerkleinsten is er een kikkerbadje en op zaterdagen in de schoolvakanties wordt er discozwemmen georganiseerd.

Een actieve vakantie voor jong en oud

In de schoolvakanties wordt nog meer georganiseerd, want dan zijn er sportieve en spannende animatieprogramma’s voor de kinderen. Naast workshops en thematochten ondernemen zij in de vakantie sport en spel. Visliefhebbers werpen daarnaast hun hengel uit aan de visvijver. Wil je tijdens je vakantie genieten van extra luxe? Maak dan gebruik van de ontbijtservice van de camping. Chalets zijn te boeken van 4 tot 6 personen en ook jullie huisdier kan gewoon mee naar camping Wedderbergen.

Bezienswaardigheden en activiteiten in de omgeving

Op de camping huur je fietsen en kano’s om lekker uit te waaien in de natuur. Op fietsafstand vind je Dinopark Tennax met een dinobos voorzien van spannende survivalbaan. Dierenliefhebbers smelten weg bij een bezoek aan zeehondencrèche Pieterburen of wijken uit naar Emmen voor dierentuin Wildland Adventure Zoo. Vanuit de camping volg je een wandel- of fietsroute langs heidevelden, bossen en beekdalen. Voor een cultureel dagje uit breng je een bezoek aan vesting Bourtange, Museumspoorlijn S.T.A.R., of Unesco Klooster Ter Apel. Zo zorgen de camping en de omgeving zeker voor een geslaagde vakantie!

Omgeving

Natuur en cultuur bij camping Wedderbergen

Op camping Wedderbergen bevind je je vlakbij de mooiste natuur die Groningen te bieden heeft. Zo zijn er in het op korte afstand gelegen natuurgebied Westerwolde talloze mogelijkheden om een prachtige wandeling of fietstocht te maken. Ga je liever het water op of gooi je graag de hengel uit? Ook dat kan vanaf de camping. Houd je meer van cultuur? Bezoek dan het enige kasteel in de provincie Groningen, de Burcht in Wedde, of breng een bezoekje aan de stad Groningen.

Lees meer over Groningen

Naar accommodaties