3.6 sterren

Camping Roland

NederlandLimburgAfferden  (sitecode 39698)

Camping Roland

NederlandLimburgAfferden
4.5 sterren
ErkendCKE

De parkachtig aangelegde camping ligt in het Nationaal Park De Maasduinen. De staanplaatsen bevinden zich op drie gedeelten van het terrein. De camping is niet toegankelijk voor alleenreizende jeugd. Een hoger gelegen terras kijkt uit over het zwembad, het multifunctioneel sportveld en de visvijver. Er is een binnenspeeltuin voor kinderen van 0-5 en 6-12 jaar. In de voormalige disco is 's avonds voor de oudere jeugd gratis wifi en er kan o.a. worden gebiljart.

Camping Roland is een familiecamping in Nationaal Park De Maasduinen. In het Noord-Limburgse landschap met bossen, heide en vennen kun je volop fietsen en wandelen. Tel daar de gezellige steden en dorpjes bij op en je vakantie kan beginnen.

Met eigen tent, caravan of camper kun je kiezen uit drie verschillende kampeerplaatsen. Er zijn plaatsen aan de rand van het bos, waar je veel schaduw hebt. Ook zijn er kampeerplaatsen in het parkachtig aangelegde gedeelte van de camping. De plaatsen op het Regenboogveld zijn veelal zonnig. Dit veld is autovrij. Wie liever wil huren, heeft ruime keuze op Camping Roland. Er zijn safaritenten, chalets en lodges. Ben je op doorreis? Dan is een trekkershut ideaal.

Zowel met goed als slecht weer spelen

Camping Roland beschikt over een modern, speels aangelegd buitenzwembad. In het hoogseizoen worden hier regelmatig activiteiten georganiseerd, zoals waterpolo of waterbasketbal. Even uitblazen kan op de naastgelegen ligweide. Op het gehele terrein vind je verschillende sport- en spelmogelijkheden. Kinderen kunnen klimmen en klauteren in de speeltuinen, springen op de airtrampoline en pingpongen aan de tafeltennistafels. Tieners ontmoeten elkaar op het multifunctionele sportveld en het pannaveldje. Is het slecht weer? In de indoor speeltuin met klimjungle kan altijd gespeeld worden.

Dineren met uitzicht op het zwembad

Het middelpunt van Camping Roland is Eetcafé ’t Vertier. ’s Middags geniet je hier van een kop koffie of wat fris en ’s avonds kun je hier dineren. Het eetcafé heeft een diverse menukaart. Daarnaast is er een bar, biljart, tv en zonneterras met uitzicht op het zwembad en de visvijver. In de zomer worden hier dart- en biljarttoernooien georganiseerd. Onder het terras ligt De Berenkuil: een ruimte waar tieners ’s avonds kunnen feesten. Een snelle hap haal je bij de snackbar en in de campingwinkel haal je ’s morgens vers brood.

Omgeving

Kamperen bij Camping Roland staat voor genieten van de rust, actief bezig zijn op de fiets of te voet, leuke dagjes uit en plezier beleven met de kinderen.

Nationaal Park de Maasduinen is een veelzijdig stuk natuur in Noord-Limburg met een uitgestrekt bos- en heidegebied. Je kunt hier volop genieten van de rust en de ruimte, maar er zijn ook diverse culturele hoogstandjes en unieke ontspanningsmogelijkheden. Speciaal voor de jonge natuurliefhebbers is er op Landgoed de Hamert een natuurbelevingswandeling uitgezet. Met een speciale wandelkaart beleven kinderen van 6 tot en met 10 jaar het bos op een leuke en spannende manier.

Winkelen met een vleugje historie

Een dagje winkelen, een museum bezoeken en een terrasje pakken doe je in Venlo of Roermond. Venlo is een levendige en historische stad aan de Maas. Door de bombardementen tijdens de oorlog zijn veel historische gebouwen uit de Venlose binnenstad verdwenen. Toch zijn er in de stad nog 93 Rijksmonumenten te vinden. Roermond was in de late middeleeuwen een Hanzestad. De stad heeft een beschermd stadsgezicht en het historische centrum bezit vele monumenten. Andere aanraders zijn een bezoek aan de Hertog Jan brouwerij en de Kasteeltuinen, die beide in Arcen te vinden zijn.

Op stap met de kinderen

De kinderen neem je mee naar Speelpark Klein Zwitserland. Hier kunnen ze in het Avonturenbos heerlijk ravotten, terwijl de kleuters in een apart gedeelte kunnen spelen. In Attractiepark Toverland vind je meer dan dertig attracties voor jong en oud. De attracties zijn zowel buiten als overdekt. Ook Taurus World of Adventure is in de buurt van de camping te vinden. Hier kun je lasergamen, cosmic bowlen en adventure golf spelen. Mag het wel iets verder weg? In ruim een half uur ben je in het Duitse attractiepark Wunderland.

Lees meer over Limburg

Naar accommodaties