Vakantieparken bij Maastricht

  • Grootste overzicht van vakantieparken
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantieparken bij Maastricht

Wissen
2 personen
3 campings gevonden
<
1
>

Ontdek het bourgondische leven op een vakantiepark bij Maastricht</h2

Gedurende je vakantie op een vakantiepark bij Maastricht maak je kennis met de rijke cultuur en geschiedenis van de bourgondische Limburgse hoofdstad. Je hebt het gevoel alsof je in het buitenland verblijft, terwijl je toch in ons eigen kikkerlandje bent. Bezoek de fraaie Sint-Servaasbasiliek of struin over het gezelligste plein van Nederland, het Vrijthof.

Bewonder de Sint-Servaasbasiliek

Een bezoek aan de Sint-Servaasbasiliek tijdens je vakantie op een vakantiepark in Maastricht is een must. Dit kolossale gebouw midden in het stadscentrum van Maastricht is grotendeels in romaanse stijl gebouwd. De legende verhaalt dat de basiliek op het stoffelijk overschot van Sint-Servaas is gebouwd. In elk geval zijn de overblijfselen van de eerste bisschop van Nederland te zien in een schrijn in de schatkamer. In deze schatkamer bewonder je ook de pelgrimsstad, het borstkruis, het borstbeeld, de kelk met draagaltaar, verscheidene relieken en reliekhouders, textiel en liturgische voorwerpen. De kerk, schatkamer en kloostergangen zijn tegen betaling te bezichtigen.

Op avontuur in de grotten van de Sint-Pietersberg

Spectaculaire grotten, kazematten en een fort. Maak vanaf je vakantiepark bij Maastricht niet alleen kennis met de bovengrondse, maar ook de ondergrondse bezienswaardigheden van de stad. Het meest bijzonder zijn wellicht de grotten in de Sint-Pietersberg. Neem deel aan een rondleiding met gids en leer alles over de ondergrondse wereld die door mergelwinning is ontstaan. Bewonder de opschriften en tekeningen, en hoor alles over de ondergrondse kluis.

Kunst en cultuur in het Bonnefanten

Cultuurliefhebbers brengen een bezoek aan het veelzijdige museum het Bonnefanten. Dit museum bevindt zich in een bijzonder gebouw, ontworpen door Aldo Rossi. In het museum vind je een afwisselende tentoonstelling van zowel klassieke meesters als moderne kunst. Zowel Nederlandse schilderkunst als Amerikaanse fotografie zie je terug in het museum. Bovendien zijn er regelmatig nieuwe tentoonstellingen, is er een gezellig museumcafé waar je een heerlijke lunch nuttigt en koop je een leuk souvenir in de museumshop.

Uitgebreid winkelen in Maastricht

Op zoek naar een trendy winkelwijk, een gezellige markt of een uitgebreid outletcentrum? Tijdens je vakantie op een vakantiepark bij Maastricht kun je als winkelliefhebbers alle kanten op. Iedere wijk in Maastricht biedt zijn eigen soort winkels. Een populair deel is Wyck, met trendy winkels en hippe horecagelegenheden, voor chique modeboetieks ga je naar het Stokstraatkwartier en studenten zweren bij het Jekerkwartier. In de binnenstad vind je een combinatie van allerlei winkels, van kleine winkeltjes tot de bekende modemerken.