Vakantieparken in Schoorl

  • Grootste overzicht van vakantieparken
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantieparken in Schoorl

Wissen
2 personen
1 campings gevonden
<
1
>

Een prachtige vakantie aan de Noordzee op een vakantiepark in Schoorl

Gedurende je verblijf op een vakantiepark in Schoorl maak je kennis met het veelzijdige Noord-Holland aan de Noordzee. Maak eindeloze strandwandelingen aan de Noordzeekust, bezoek de pittoreske dorpjes in de buurt of ga naar de bruisende hoofdstad Amsterdam vol cultuur en historie. Ook bevindt het authentieke vissersdorp Volendam en de kaasmarkt van Alkmaar zich dichtbij.

Genieten in de natuur bij de Schoorlse Duinen

De natuur bevindt zich om de hoek van je vakantiepark in Schoorl. Maak bijvoorbeeld een spectaculaire wandeling of mountainbiketocht door de Schoorlse Duinen. Het gebied beschikt over de hoogste duinen in de kop van Noord-Holland. Honderd jaar geleden bestonden de Schoorlse Duinen enkel uit zand, maar tegenwoordig vind je hier een enorme variëteit aan bossen, planten en dieren. Wandel over de meer dan 60 kilometer aan paden en spot de tientallen vogelsoorten die in het gebied broeden. Een aanrader is de Kerf, waar het zeewater vrij spel heeft. Hier komt het Noordzeewater zelfs tot de achterliggende duinvalleien. Niet alleen vogels houden van deze plek; zelfs duinhagedissen komen in het natuurgebied voor. Voor gezinnen met kinderen is de Klimduin een ware attractie. Deze zandberg van maar liefst 51 meter bevindt zich in het gezellige stadscentrum van Schoorl. Terwijl de volwassenen op het terras van een smakelijk drankje genieten, ravotten de kinderen in het zand van de duinen.

Kaas proeven in Alkmaar

Vanaf het vakantiepark in Schoorl is het slechts een kleine afstand naar de beroemde kaasstad Alkmaar. De schilderachtige stad beschikt naast de kaasmarkt over charmante hofjes, fraaie grachten, statige herenhuizen en hippe winkels. Wie de stad liever vanaf het water ontdekt, maakt een rondvaarttocht over de grachten. Aansluitend drink je een lekker glaasje wijn op het terras.

De levendige hoofdstad Amsterdam

Cultuurliefhebbers bezoeken tijdens hun vakantie in Schoorl de bruisende metropool Amsterdam. De hoofdstad van Nederland beschikt over talrijke bezienswaardigheden, waardoor je ogen tekort komt. Maak een prachtige vakantiefoto op de Dam met het Koninklijk Paleis, of ontdek Amsterdam vanaf de grachten tijdens een rondvaarttocht. Ook musea als het Rijksmuseum, het Anne Frank huis, het Stedelijk Museum of het Van Gogh Museum zijn een aanrader. Winkelliefhebbers trekken naar de drukke Kalverstaat of de 9 Straatjes binnen de grachtengordel voor het ultieme souvenir.