Camping Schoorl

2 personen
78 campings gevonden
<
1
2
3
4
...
>

Camping Schoorl

Nederland kent veel mooie duingebieden. We durven echter wel te stellen dat er heel weinig zijn die het halen bij de Schoorlse duinen. Vanaf de camping in Schoorl verken je dit unieke gebied. Beklim het met dan 50 meter hoge duin, wandel, fiets en geniet.

De Schoorlse duinen

Als je op en camping in Schoorl staat, ga je zeker naar de Schoorlse duinen. Dit zijn niet zomaar duinen zoals je die aan de rest van de Nederlandse kust vindt. Ze zijn namelijk breder en hoger dan elk ander duingebied. Dat ze zo’n vijf kilometer breed zijn, betekent dat je er een heel eind kan fietsen, wandelen of mountainbiken. Dat komt goed uit, want dit is een prachtig natuurgebied.

De Schoorlse duinen vormen een uniek gebied. Dat komt mede doordat je er heidevelden vindt. Dit is bijna in geen enkel ander duingebied het geval. In deze duinen heeft de natuur bovendien vrij spel. Dat betekent dat de duinen niet helemaal vastliggen met begroeiing, maar vrij kunnen stuiven. Daardoor verken je vanaf je camping in Schoorl een prachtig, wild landschap.

Dit heeft ook een grote invloed gehad op de flora en fauna. In dit gebied vind je namelijk bijzondere planten die van brak water leven. Bovendien vind je er prachtige vogels, kikkers en hagedissen. Er groeien in de herfst ook nog eens 800 verschillende soorten paddenstoelen.

Naast breed, zijn de duinen ook uitzonderlijk hoog. Voor het hoogste duin hoef je niet ver van je camping in Schoorl af te komen: deze ligt namelijk midden in het dorp zelf. Dit zogenaamde klimduin is meer dan 50 meter hoog. Onderaan het duin kan je genieten op een terrasje, terwijl de kinderen zich vermaken met klauteren. Als je zin hebt om te wandelen, kan je ook zelf naar boven om in de duinen erachter te gaan wandelen of mountainbiken.

Eten en drinken

Zoals genoemd kan je onderaan het klimduin voor een drankje terecht. Hier is een gezellig plein met verschillende terrassen. Heeft u het liever wat rustiger? Dan kan u natuurlijk op de camping in Schoorl een drankje doen.  Voor een echte luxe culinaire ervaring kunt u een avondje naar restaurant Merlet, dat bekroond is met een Michelinster. Er hoort ook een grand café bij, waar je in een wat informelere setting kan eten.

Omgeving

Als je op een camping in Schoorl verblijft, is het ook zeker de moeite om enkele plaatsen in de omgeving te bezoeken. Een selectie:

  • Groet: het duin in Schoorl is hoog, maar dat in Groet is net een meter of twee hoger. Met 55,5 meter is het het hoogste duin in Nederland. Het dorpje staat op een kerk en kent veel historische gebouwen. Hier is het wat rustiger dan in Schoorl, perfect voor een ontspannen dag.
  • Bergen: dit dorp staat al sinds jaar en dag bekend als kunstenaarsdorp. De prachtige omgeving, fraaie en diverse huizen en de ruime lanen hebben veel schilders en architecten inspiratie gegeven. Dat zie je terug in de musea en galerieën. Bovendien is Bergen erg gezellig, met vele terrassen, winkels en restaurants.
  • Alkmaar: Alkmaar kent u misschien van de kaas, maar het is ook een prachtige historische stad. Het gezellige centrum is perfect voor een dagje stadten. Winkel, bewonder monumenten, vaar, eet, drink en bezoek musea en hofjes.