Camping Bloemendaal

Wissen
2 personen
50 campings gevonden

Camping Bloemendaal

Een camping in Bloemendaal is een topbestemming voor een strandvakantie in eigen land. Het staat bekend om zijn hippe strandtenten met ieder een eigen sfeer en publiek. Als je meer van rust en natuur houdt, kan je in het Nationaal Park Kennemer Zuid echter ook heel goed terecht. Dan hebben we het nog niet eens over het charmante dorp zelf, het sterrenrestaurant in de buurt en het openluchttheater. Bloemendaal heeft dus genoeg te bieden voor een gevarieerde vakantie.

Het Bloemendaalse strand

Het fraaie, brede strand van Bloemendaal is een attractie op zich. Je kan hier heerlijk zwemmen of zonnen. Als je liever wat actiever bent, kan je natuurlijk ook nog gaan surfen of vliegeren.

Het staat ook bekend om zijn fraaie strandtenten. Vanaf de camping in Bloemendaal fiets of rijd je er zo heen. Omdat iedere strandtent zijn eigen sfeer heeft en publiek kent, is er zeker een die bij je past. Een selectie van de strandtenten in Bloemendaal:

  • De Republiek: hier kan je goed eten, met Oosterse invloeden. De sfeer is er ontspannen. Geschikt voor de hele familie.
  • Woodstock: zoals de naam al doet vermoeden is de sfeer hier hippie-achtig. Het houten decor doet psychedelisch aan, en ’s avonds wordt er gefeest en worden kampvuren gebouwd.
  • Rapa Nui: deze strandtent zit naast een surfschool en er hangt dan ook een ontspannen surfer-sfeertje.
  • Bloomingdale: Bloomingdale is erg trendy. ’s Avonds feesten er goedgeklede mensen, en overdag is het de perfecte plaats om te zien en gezien te worden.
  • Vroeger/Later: deze twee bars zijn van dezelfde eigenaar, maar hebben een verschillende insteek. Vroeger is een beachclub, waar je uitstekend kan lunchen en feesten. Later is een bar bistro, waar je heerlijk kan dineren van de grill.

Nationaal Park Kennemer Zuid

Elke dag in een strandtent hangen is natuurlijk heerlijk, maar wellicht wil je er toch even op uit. De campings in Bloemendaal liggen vaak in de duinen, dus het zou zonde zijn om deze niet te verkennen. In het Nationaal Park Kennemer Zuid kan elke natuurliefhebber volop genieten. Je ziet het landschap veranderen naarmate je dichterbij de zee komt, van bos, naar struikgewas tot duinen begroeid met helmgras. Wellicht loop je onderweg nog wilde paarden, Schotse Hooglanders of herten tegen het lijf!

Camping Bloemendaal: naast het dorp

Maak niet de fout om op een camping in Bloemendaal te verblijven en niet het dorp zelf te bekijken. Het is namelijk een erg charmant plaatsje. De huizen zijn er veelal groot en fraai en er zijn veel goede bars en restaurants. Wil je een keer de overtreffende trap ervaren? Bezoek dan het beroemde Michelinster-restaurant de Bokkendoorns. Cultuurliefhebbers gaan naar het fraaie openluchttheater Caprera. De hele zomer lang zijn hier cabaret-, theater-, opera- en muziekvoorstellingen.

  • Sorteer
  • Kaart
  • Filter