Camping Texel

2 personen
19 campings gevonden

Camping Texel

Bij ANWBcamping.nl waren we niet verbaasd, toen de Lonely Planet Texel in 2016 in zijn top 10 van beste bestemmingen in Europa plaatste. Nederlanders genieten al sinds jaar en dag van de natuur, stranden, activiteiten en eilandcharme vanaf een camping op Texel. Geen nieuws dus, dat dit eiland een heerlijke vakantiebestemming is, waar je geweldig kan kamperen.

Natuur

Op Texel vind je in een klein gebied een enorme variatie aan landschappen. Vanaf je camping op Texel bezoek je prachtige bossen, lange witte stranden, heidegebieden, half ondergelopen unieke kwelderlandschappen en steeds veranderende duinen.

De campings op Texel bevinden zich temidden van fraaie landschappen, de een ongekende hoeveelheid dieren bevatten. Vooral vogels zijn er alomtegenwoordig. Een vogelspotter met een goed oog kan er dagelijks tientallen verschillende soorten zien. Het duingebied de Geul bevat de grootste lepelaarkolonie van Nederland, aan de Waddenzee zie je overal bijzondere vogels vliegen en in vele natuurgebieden wordt volop genesteld.

De meeste van de natuurparken op Texel zijn gewoon toegankelijk. Je loopt dus zo vanaf je camping in Texel de natuur in. Bovendien kan je op veel plaatsen ook mountainbiken, fietsen of paardrijden.

De zeven dorpen van Texel

Op Texel is meer te zien dan alleen geweldige natuur. Vanaf alle campings op Texel kun je de zeven gezellige dorpen van het eiland gemakkelijk bereiken en er is daar veel te doen! We zetten ze voor je op een rijtje:

  • Den Burg is met 14.000 inwoners het grootste dorp van het eiland. Het kent veel fraaie historische gebouwen, maar ook leuke winkels en veel restaurants.
  • De Koog is een gezellige badplaats, alleen door de duinen gescheiden van de zee. Het heeft de typische charme die daarbij hoort, het is populair onder surfers. Ook kan je er goed uitgaan.
  • De Waal is het kleinste dorp, midden op het eiland. Hier vind je de landelijke sfeer van vroeger terug. Bezoek ook zeker het Cultuurhistorisch Museum!
  • De Cocksdorp is omringd door veel van de Texelse campings. Hier vind je de iconische Texelse vuurtoren. Het ligt bovendien midden in een gebied met vele zeehonden en vogels.
  • Den Hoorn is het zuidelijkste dorp, waar je aankomt met de pont. Hier vind je kleurige bloembollenvelden. Het is het kunstenaarsdorp van het eiland, met vele voorstellingen en exposities.
  • Oosterend is een prachtig dorp vol kerken en uitstekende wandelroutes. Het heeft een levendige dorpsgemeenschap, en die sfeer proef je meteen.
  • Oudeschild ligt als enige direct aan zee. Dit is de thuishaven van de vissersvloot van Texel. Uiteraard betekent dat heerlijk vis eten. Bovendien brengt de haven veel levendigheid met zich mee.

Campings Texel: Wat kun je van het weer verwachten?

Op een camping op Texel vindt u de meeste zonneschijn van Nederland. Vooral in de lente en zomer is het verschil met de rest van het land enorm. Dat komt door de westelijke wind en het koude zeewater. Het eerste zorgt ervoor dat wolken snel voorbij waaien en het tweede zorgt ervoor dat er weinig wolken ontstaan. Prima kamperen dus!