Vakantieparken bij Giethoorn

  • Grootste overzicht van vakantieparken
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantieparken bij Giethoorn

Wissen
2 personen
1 campings gevonden
<
1
>

Ontdek het Hollandse Venetië vanaf een vakantiepark bij Giethoorn

Voor een vakantie in ons eigen kikkerland is een vakantiepark bij Giethoorn een uitstekende keuze. Dit kleine dorp in de kop van Overijssel heeft ook wel de bijnaam Hollands Venetië vanwege het vele water. Ondanks dat er maar drieduizend mensen in het schilderachtige dorpje wonen, komen toeristen van over de wereld naar dit bijzondere dorp.

Varen over de kanalen van Giethoorn

Waterliefhebbers genieten volop van een boottocht over de verscheidene kanalen in Giethoorn. Vanaf het vakantiepark bij Giethoorn zijn er uiteenlopende boten te huur om het dorp te ontdekken. Ook kom je via het water op plekken die anders niet te bereiken zijn. Huur bijvoorbeeld een fluisterboot, sloep, kano of kajak. Ook is het mogelijk om met een rondvaartboot over de kanalen te varen. Ondertussen vertelt een gids je over alle bijzondere bezienswaardigheden van de streek. Andere watersporten die je kunt uitoefenen, zijn suppen, windsurfen en kitesurfen.

Cultuur en historie in Giethoorn

Naast de mogelijkheden om het water te verkennen, vind je in en rondom Giethoorn talrijke bezienswaardigheden. In de verschillende musea voor jong en oud leer je alles over de historie en omgeving van het schilderachtige dorp. Breng bijvoorbeeld vanaf je vakantiepark in Giethoorn een bezoek aan Museum Giethoorn 't Olde Maat Uus. In dit museum keer je terug in de tijd en ervaar je aan de hand van persoonlijke verhalen van de inwoners hoe het leven in Giethoorn was. Je leert alles over de turfwinning, bewondert een authentieke boerderij van binnen en ontdekt de kenmerkende gebruiken. Verder is er een museumwinkel, een film en speelmogelijkheden voor de kinderen. Ook de Schelpengalerie van Gloria Maris is een aanrader. Hier bewonder je schelpen in allerlei kleuren, vormen en variaties. Ook is er een unieke collectie aan sieraden aanwezig, gemaakt van schelpen en parels uit zee. Verder koop je hier de leukste souvenirs en woondecoraties.

Genieten van de rust en natuur in nationaal park Weerribben-Wieden

Vlak bij Giethoorn bevindt zich het schitterende nationale park Weerribben-Wieden. Dit prachtige natuurgebied beschikt over uitgestrekte rietlanden, plassen en moerasbossen. Je vindt hier dan ook het grootste laagveenmoeras van heel West-Europa. Wandel langs de wuivende rietkragen of maak een fietstocht door het dichtbegroeide bos naar Steenwijk. Interessante steden in de omgeving van Giethoorn zijn daarnaast Meppel en Zwolle. Op deze manier wissel je de vakantie op het vakantiepark in Giethoorn af met natuur, cultuur en boeiende steden.