Camping Zeeland

2 personen
177 campings gevonden
<
1
2
3
4
...
>

Camping Zeeland

Geen provincie in Nederland is zo nauw met de Noordzee verbonden als Zeeland. Als je op een camping in Zeeland verblijft, geniet je daarom natuurlijk van de zee, het strand en heerlijke vis en schaal- en schelpdieren. Het is de zonnigste provincie van Nederland, dus perfect om te kamperen. Bovendien vind je er prachtige plaatsen en landschappen, unieke cultuur en natuurlijk de machtige Deltawerken.

Zon en strand

Zeeland bestond vroeger uit eilanden, en op een camping in Zeeland verblijf je altijd in de buurt van de zee. Dat betekent dat er overal prachtige stranden zijn. Deze variëren van smal en intiem, tot breed en weids, van woeste golfslag, tot kalm en strakblauw. Een camping in Zeeland kan in de natuur liggen, of juist aan een gezellige boulevard. Aan de kustlijn van 650 kilometer is er voor iedereen een strand.

Natuurlijk biedt al dat water ook andere mogelijkheden om jezelf te vermaken. Watersporters doen er goed aan om één van de campings in Zeeland te reserveren. Ze kunnen er onder andere zeilen, varen, duiken, zwemmen, vliegen en wind-, golf- en kitesurfen. Langs het strand kan je ook fantastisch wandelen en fietsen, met je kop in de wind of juist rustig in de luwte.

Unieke kans om rechtstreeks uit de zee te eten

Verblijf je op één van de campings in Zeeland, dan neem je niet je eigen aardappelen en potten pindakaas mee. De nabijheid van de zee betekent namelijk dat je er heerlijk kan eten. Vooral de Oosterschelde is beroemd. Hier komen twee soorten oesters voor: de betaalbare creuse en de verfijnde Zeeuwse platte oester. In de Oosterschelde leeft nog een uniek dier: de Oosterscheldekreeft. Omdat er duurzaam op gevist wordt, zijn ze beperkt verkrijgbaar. Als je er een te pakken krijgt is dit echter wel de moeite waard: de smaak is zachter en beter dan die van de normale Europese kreeft.

Elke dag kreeft en oesters eten past niet bij iedereen in het vakantiebudget. Verblijf je op een camping in Zeeland, dan kun je altijd nog gaan voor Zeeuwse mosselen, die net zo goed heerlijk zijn. Neem er een lekker glas bier of witte wijn bij. Natuurlijk komt er ook verse vis uit de zee. Bovendien worden er in Zeeland ook hele mooie groenten verbouwd, die je bij de boer kan halen.

Gooi op de camping in Zeeland iets op de barbecue, ga eten aan de boulevard of bezoek een van de zeven sterrenrestaurants. Je kan het zo eenvoudig of luxe maken als je zelf wil.

Campings Zeeland: vol Zeeuwse cultuur

Op een camping in Zeeland heb je soms het gevoel dat je niet op vakantie in eigen land bent. Zeeland heeft namelijk een sterke eigen identiteit en cultuur. Wellicht komt dit doordat de provincie vroeger uit een aantal geïsoleerde eilanden bestond. De verschillende streken hebben daardoor ook verschillende dialecten. Deze dialecten hebben wel overeenkomsten en kennen invloeden uit Hollands en Vlaams dialect. In Zeeuws-Vlaanderen klinkt het weer anders: gelukkig spreekt men er ook gewoon Nederlands.

Naast de taal is er unieke klederdracht en zijn er eeuwenoude tradities. Verder zijn er fraaie streekproducten, zoals boterbabbelaars en Zeeuwse bolussen, die een stuk smakelijker zijn dan ze klinken.