Vakantiehuizen in Ommen

  • Grootste overzicht van vakantiehuisjes
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantiehuizen in Ommen

Wissen
2 personen
4 campings gevonden
<
1
>

Vanuit je vakantiehuis in Ommen stap je zo de natuur in

Diverse campings in Ommen bieden naast staanplaatsen ook huuraccommodaties aan, zoals safaritenten en vakantiehuizen. In je vakantiehuis in Ommen ervaar je net wat meer comfort, maar krijg je toch dat echte campinggevoel mee. En natuurlijk profiteer je van alle voorzieningen van de camping waar het vakantiehuis staat, zoals een zwembad en wifi. Veel campings liggen aan de rivier de Vecht, die dwars door Ommen stroomt.

Natuurliefhebbers komen aan hun trekken in Ommen en omgeving

Hanzestad Ommen ligt in de provincie Overijssel in het Vechtdal. Op zo’n 8 kilometer van de stad vind je de Lemelerberg, een natuurgebied dat zijn naam dankt aan de 78 meter hoge stuwwal die hier 150.000 jaar ontstond. Heide, zandvlaktes en (naald)bossen wisselen elkaar af. Vergelijkbare natuur zie je in 'de Sahara van Ommen', een zandverstuiving tussen de buurtschappen Junne en Zeesse.

Cultuur proeven in Ommen

In Ommen vind je een aantal bijzondere musea, zoals het Fietsmuseum, het Vliegermuseum en het Nationaal Tinnen Figuren Museum. Wat traditioneler is het Streekmuseum, waar diverse voorwerpen het verhaal vertellen van deze stad. Zo besteedt het museum aandacht aan kamp Erika, een Duits strafkamp uit de Tweede Wereldoorlog. Ook zie je in het Streekmuseum welke klederdracht gedragen werd en hoe een huiskamer in Ommen er aan het begin van de 20e eeuw uitzag.