Camping Ommen

2 personen
199 campings gevonden
<
1
2
3
4
...
>

Camping Ommen

Ommen is een historische Hanzestad in Overijssel die enorm veel te bieden heeft. Op de camping in Ommen ben je altijd omringd door bossen waar je heerlijk kan wandelen. Ook vind je er heide en zandverstuivingen. Het dorp ligt verder aan de rustgevende rivieren de Vecht. Tot slot heeft het dorp zelf van alles te bieden: interessante musea, een historisch centrum en heerlijke terrassen.

Natuur in overvloed bij elke camping omgeving Ommen

Veel mensen die een camping in Ommen bezoeken, doen dat voor de natuur. Bezoek bijvoorbeeld het natuurgebied Lemelerberg, waar je in augustus de paarse heidebloei kan bewonderen. Hier vind je prachtige wandel- fiets en ruiterpaden. Als je eenmaal boven bent, is het uitzicht geweldig. Ook het beroemde Pieterpad loopt door Ommen.

Ben je op vakantie met kinderen? Dan is het leuk om het hertenkamp Ommen te bezoeken. Hier kunnen zij zich niet alleen vergapen aan herten, maar ook aan bokjes, geiten, pauwen en meer. Als de kinderen zich hier vermaakt hebben, kan het hele gezin in de omgeving goed wandelen. Een andere leuke plek om met kinderen heen te gaan is de zandverstuiving de Sahara. Zij kunnen hier lekker spelen in het zand.

De rivieren de Vecht en de Regge zijn het hart van de natuur rond Ommen. Veel van de campings in Ommen liggen dan ook aan de rivier. Houd je van vissen, zwemmen of varen? Dan is een camping in Ommen de perfecte keuze. Ook vogelspotters, wandelaars en fietsers kunnen zich hier goed vermaken.

Cultuur

Vanaf je camping in Ommen is er meer te bezoeken dan alleen de fraaie natuur. Het historische centrum van de stad is bijvoorbeeld een prima plaats om gezellig iets te drinken.

Ook op cultureel gebied gebeurt er veel. Denk bijvoorbeeld aan theater- of muziekvoorstellingen. Heeft u wat oudere kinderen? In Ommen kunnen zij goed uitgaan.

Bovendien zijn er interessante musea: het Nationaal Tinnen Figuren Museum, het Streekmuseum, het Vliegermuseum en het Landbouwmuseum. De omgeving ligt bezaaid met oude Saksische boerderijen. Bovendien zijn Zwolle en Dalfsen dichtbij. Een dagje ertussenuit is dus zo geregeld.

Campings Ommen: een breed scala aan leuke activiteiten

Houd je van een actieve vakantie? Dan is het ook geen slecht idee om een camping in Ommen te bezoeken. Op het water kan je kanoën of sloepvaren. Op het droge kan je paardrijden, huifkar rijden, golfen, vissen, paintballen en nog veel meer. Zo hoef je je tijdens je vakantie in Ommen geen moment te vervelen.

ANWB Campings in Ommen

ANWBCamping.nl heeft een ruime selectie van campings op loop- of fietsafstand van Ommen. Zoek je rust in de natuur? Kies dan een van de campings voor rustzoekers. Ben je met kinderen op vakantie en wil je graag dat er voorzieningen voor ze zijn? Ook deze campings vind je in Ommen.