Campings aan zee in Nederland

6 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Campings aan zee in Nederland

Daarom moet je in Nederland aan zee kamperen:

  • Veel vakantiemogelijkheden direct achter de kust
  • Kilometers Noordzeestrand in Noord-Holland en Zuid-Holland
  • Spannende steden als Amsterdam en Rotterdam
  • Mooie mogelijkheden voor ontspannen fietstochten
De provincies Noord-Holland en Zuid-Holland beslaan een groot deel van de Nederlandse kustlijn. Kilometerslange zandstranden, natuurlijke duinlandschappen en vele campings op prachtige locaties direct achter de Noordzeekust zorgen ervoor dat u wilt gaan kamperen in Nederland. Het vlakke binnenland leent zich uitstekend om met het hele gezin op twee wielen te verkennen. Last but not least zijn uitstapjes naar levendige steden als Amsterdam, Den Haag of Rotterdam verleidelijk.
Alle 6 campings bekijken

Campings aan zee in Nederland

Direct boekbaar
EuroParcs Markermeer
Favorieten
EuroParcs Markermeer

4.0Zeer goed(3Recensies)

Dichtbij het strandBroodserviceInternet

Huuraccommodatie (1)

Feiten over de camping

Aantal campings6
Beoordelingen van campings64
Ø beoordelingen3.6

Populaire campings

1
EuroParcs Markermeer
Vakantie vieren in Noord-Holland bij EuroParcs Markermeer Reserveringen waarvan de gasten jonger dan 25 jaar zijn dienen altijd voor 17:00 aan te komen op onze parken. EuroParcs Markermeer heeft een… Camping profielpagina

Nederland aan het strand

Bekijk alle campings

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

Best beoordeelde campings

About Us

Het ANWB-team

EuroParcs Markermeer
EuroParcs Markermeer

Zon, strandleven en gezellige badplaatsen als Noordwijk, Zandvoort en Den Helder wachten op u als u gaat kamperen aan zee in Nederland. De bijna eindeloze kustlijn strekt zich uit over 450 kilometer in het westen van het land en biedt prachtige stranden en talloze geweldige campings aan zee. Bij PiNCAMP vindt u de mooiste campings.

Uitwaaien op een camping aan zee in Nederland

Een vakantie op een camping aan zee in Nederland staat bij velen hoog op het verlanglijstje. Op het strand genieten van een zachte zeebries, je tenen in het warme zand en het ruisen van de golven zachtjes op de achtergrond. Zo nu en dan verkoeling zoeken in de zee en ondertussen kijken of je nog bijzondere schatten in de branding aantreft. Voor een heerlijke vakantie aan zee hoef je helemaal niet ons eigen kikkerlandje te verlaten.

Waarom een strandvakantie in eigen land zo heerlijk is

Het Nederlandse zomerweer is gemiddeld genomen fijn van temperatuur. Niet te warm om activiteiten te ondernemen en warm genoeg om van een zonnige vakantie aan het strand te genieten. De Nederlandse stranden zijn uitgestrekt en bieden doorgaans genoeg ruimte om volop te genieten van de zilte zeewind, de zon op je bol en het geluid van de golven.

Met kinderen naar een camping aan zee in eigen land

De zeelucht doet iets met je: na een strandvakantie voel je je vaak een ander mens. Kinderen genieten ook enorm van een vakantie aan de kust. Terwijl jij je boek leest, bouwen zij de grootste zandkastelen en spetteren ze met emmertjes water. Schelpjes verzamelen om mee te versieren, grachten scheppen richting de branding; ze zijn uren zoet. Er is een overvloed aan campings aan zee in Nederland die ook kindvriendelijk zijn.

Een grote verscheidenheid aan campings aan zee in Nederland

Zoveel mensen, zoveel wensen; daarom is het handig dat er ook qua campings aan de kust enorm veel mogelijkheden zijn. Wil je bijvoorbeeld graag je hond mee of liever geen hond tegenkomen? Beide kan! Misschien wil je ook in een zwembad op de camping kunnen zwemmen of zoek je een camping met restaurant en winkel.

Ontdek de parels langs de kust

Verspreid langs de hele Nederlandse kust liggen talloze prachtige campings. Denk eens aan het mooie Renesse in Zeeland of een camping in de populaire badplaats Katwijk. Ook de Nederlandse Waddeneilanden mogen zeker niet aan je aandacht ontglippen. Uitwaaien op Texel kan bijvoorbeeld wanneer je ook graag je auto mee wil nemen. Kies je toch de benenwagen? Dan is een vakantie naar Schiermonnikoog of Vlieland een aanrader. Ook op de Waddeneilanden zijn diverse geschikte campings te vinden. Een vakantie in eigen land is helemaal zo gek nog niet.

Populaire bestemmingen voor kampeervakanties in Nederland

Er zijn veel mooie plekken langs de Nederlandse kust waar u een ontspannen kampeervakantie kunt doorbrengen. Mis deze hoogtepunten niet.

Renesse

Renesse is een van de populairste badplaatsen van Nederland. Een belangrijke attractie is het ruim 17 kilometer lange, brede zandstrand, perfect voor een lekker dagje aan zee met het hele gezin. De aangrenzende duinlandschappen en natuurgebieden zijn gemaakt om te wandelen of te fietsen. Op de zandbanken voor het strand kunt u zeehonden bekijken.

Texel

Met zijn 30 kilometer zandstrand is Nederlands grootste Noordzee-eiland de perfecte plek voor een kampeervakantie aan zee. Maar Texel heeft meer te bieden dan alleen strandleven. De zeven prachtige eilanddorpen hebben hun eigen charme en zijn ideale bestemmingen voor uitstapjes per fiets of te voet. In het uiterste noorden staat de prachtige fotogenieke vuurtoren van Texel aan een van de breedste stranden van het eiland. Een droom voor natuurliefhebbers is het natuurgebied "De Slufter": het unieke lagunelandschap met getijdenkreken, schorren en bloesem wordt regelmatig overspoeld door de Noordzee en is een van de absolute hoogtepunten in Nederland.

Noordwijk

Wie op zoek is naar een echt vakantieparadijs aan het strand, moet zeker naar Noordwijk. De 13 km lange zandkust is de perfecte plek om in vakantiestemming te komen, met de wind die door de duinen waait, kinderen die zandkastelen bouwen en de zee die kleurrijke schelpen op het strand aanspoelt. De badplaats staat echter niet alleen bekend om zijn fantastische kustlijn en mogelijkheden tot duincamping, maar ook om zijn vele strandpaviljoens. Deze gezellige strandhuisjes direct aan zee herbergen restaurants en trendy beachclubs. Comfortabele banken nodigen uit tot ontspanning op de tegen de wind beschutte terrassen. Bovendien vinden er in het hoogseizoen in de zomer bijna dagelijks evenementen en concerten plaats.

Beste tijd om te gaan kamperen aan zee in Nederland

De beste tijd voor een strandvakantie in Nederland is tussen juni en augustus. De warmste maanden zijn juli en augustus. De temperaturen zijn dan gemiddeld 20 graden, terwijl de watertemperatuur in zee rond de 19 graden ligt - de perfecte tijd om te zwemmen. De zomermaanden zijn het hoogseizoen aan de Nederlandse kust. De campings zijn dan ook overvol. Speel dus op veilig en reserveer uw standplaats van tevoren. Bij PiNCAMP kunt u veel campings snel en eenvoudig reserveren via ons reserveringssysteem.

Excursies en activiteiten aan de Nederlandse kust

Natuurlijk kunt u de hele dag luieren op het strand en genieten van de zon aan de Nederlandse kust. Voor actieve vakantiegangers zijn er echter vele mogelijkheden om een bewogen vakantie buiten de strandstoel door te brengen.

Zeilcursussen

Zeilcursussen zijn erg populair en vinden meestal plaats in de zomermaanden. Hier leert u de basisbeginselen van het zeilen, zoals het optuigen van de boot, aanleggen of peddelen met het midzwaard. De zeilcursussen duren meestal 3-4 dagen en kosten meestal rond de 120 euro.

Strandwandelingen

Dankzij de Waddenzee behoren de Noordzeestranden in Nederland tot de mooiste stranden van Noord-Europa. Profiteer hiervan en ervaar de fascinerende duinlandschappen met eigen ogen tijdens uitgebreide strandwandelingen. De mooiste stranden om te wandelen vindt u in: - Texel - Noordwijk - Egmond aan Zee - Bergen aan Zee - Zandvoort aan Zee - Bloemendaal aan Zee - Schiermonnikoog - Scheveningen.

Windsurfen en andere watersporten

Het Noord-Hollandse eiland Texel is een van de populairste ontmoetingsplaatsen voor windsurfers en andere watersporters. De reden: de golven zijn hier wat hoger dan op het vasteland, en de stevige zeewind zorgt ook voor perfecte omstandigheden voor zeilfanaten en surfers. Ook stand-up paddlers komen langs de kust aan hun trekken.

Fietsen in Noordwijk

Nederland staat bekend als fietsland. De campings aan zee in Noordwijk zijn het perfecte startpunt voor een uitgebreide fietstocht door de Bollenstreek, het grootste bloemengebied van het land. De fietstocht is vooral aantrekkelijk in het voorjaar, wanneer duizenden tulpen en andere voorjaarsbloemen in bloei staan.

Uitstapje naar de Keukenhof in Noordwijk

Op ongeveer 11 km van Noordwijk ligt de Keukenhof - een unieke landschapstuin waar u de Nederlandse tulpen in volle bloei kunt bewonderen. Het 32 hectare grote terrein heeft kunstmatige meren, tulpenvelden en charmante paviljoens. U kunt het bloemenpark het beste bezoeken tussen half maart en half mei, wanneer de tulpen in het hoogseizoen zijn.

Wandelen op Texel

Het eiland Texel biedt u ook de mogelijkheid om te voet actief te worden. Het dichte Texelse bos nodigt uit tot het maken van lange wandelingen. Gezinnen pauzeren graag bij de bosspeeltuinen. Een geheime tip is de uitkijktoren Fonteinsnol, die een adembenemend uitzicht over het eiland biedt. In het bosgebied De Dennen zijn ook tal van barbecueplaatsen waar u uw eigen eten kunt bereiden.

Evenementen

Aan de Nederlandse kust zorgen talrijke evenementen in elk jaargetijde voor afwisseling.

April

Koningsdag Amsterdam: Zoals op veel plaatsen in Nederland wordt ook in de hoofdstad op 27 april de verjaardag van de koning gevierd. Openluchtconcerten, straatmarkten en feestboten op de grachten wachten op de gasten.

Juni

Ronde om Texel: Elk jaar in juni komen watersporters uit de hele wereld bijeen voor de grootste catamaranregatta rond Texel. Na de start in De Koog legt de race een afstand van 100 km af door de Noordzee onder het gejuich van talloze toeschouwers.

Juli - augustus

Avondkaasmarkt Alkmaar: In de zomermaanden vindt de traditionele kaasmarkt in Alkmaar niet alleen op vrijdagochtend, maar ook op dinsdagavond plaats. Bij de Waagtoren liggen dan talloze wielen kaas opgestapeld en er is ook een straatmarkt.