2.9 sterren

Camping De Grebbelinie

NederlandUtrechtRenswoude  (sitecode 75407)

Camping De Grebbelinie

NederlandUtrechtRenswoude
3.5 sterren
ErkendCKE

Landelijk gelegen, ruim opgezette en verzorgde camping. De staanplaatsen liggen op grote, door groen omzoomde grasvelden. De camping ligt centraal tussen de Veluwe en de Utrechtse heuvelrug. Vanaf de camping kunnen diverse fietstochten worden gemaakt of wandel één van de klompen pad routes. Rustzoekers en gezinnen met jonge kinderen zullen zich hier zeker vermaken. Een zwemvijver met een zandstrandje ligt centraal op één van de kampeervelden. Rietkragen zorgen voor een sfeervol geheel.

Over de camping: Camping de Grebbelinie is een ruim opgezette camping. De camping beschikt over ruime kampeerplaatsen met weids uitzicht op een groene grasmat. Deze plaatsen zijn voorzien van gratis WIFI, elektra 6 of 10 Amp. En een vuilwaterafvoer met waterkraantje op de plaats. Ook campers zijn welkom, zij kunnen op de kampeerplaatsen staan of op de speciale camperplaatsen. Op het terrein staan 3 sanitair gebouwen verdeeld. In het nieuwste en modernste mooie luxe sanitair gebouw zit een leuke kinderruimte, familiedouche en invalide sanitair. Op de verschillende velden zijn speeltuintjes gesitueerd. In de schoolvakanties is er knutselen voor de kleintjes. Op de camping is een natuurlijke zwemvijver waar je een verfrissende duik kunt nemen. Deze zwemvijver wordt natuurlijk schoongehouden, door speciale planten. Hierdoor is de kans op blauw alg nihil. Om de zwemvijver is een strandje met speeltoestellen. Tevens is er een safari-lodge voor 6 personen, een trekkershut (voor maximaal 4 personen) een podge (trekkershut voor 2 personen). Een Pipowagen voor 2 volwassene en 2 kinderen. Hierin zit een bedstede voor 2 personen en een slaapkamer met stapelbed, een gezellig ingerichte woonkamer met keuken. Nieuw is de hotelstudio Key-West, deze is geschikt voor 2 personen. Beschikt over een badkamer, een slaapkamer en een gezellige woonkamer met keuken. Geniet hier op het terras van de ondergaande zon. De camping beschikt over 5 sfeervol ingerichte stenen vakantiewoningen, voor 2 tot 5 volwassenen. Deze vakantiewoningen beschikken over 2 slaapkamers met boxspringbedden op de bovenverdieping. Beneden is een hal, met toilet en badkamer. Een woonkamer met keuken. Het terras ligt op het zuiden zodat je de gehele dag kunt genieten van de zon (wanneer hij schijnt). Op ons terras bij de receptie kun je genieten van een kopje koffie of thee, een streekbiertje en ijsje. Ook kun je hier terecht voor een krant, verse warme broodjes en fietsverhuur en fietskaarten.

Omgeving

Camping de Grebbelinie is gelegen tussen de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe. In het mooie natuurgebied van de Grebbelinie. De Grebbelinie ligt direct aan de camping. Hier kun je beginnen aan een wandel- of een fietstocht. Naast de camping ligt fort Daatselaar, dit aarde fort is onderdeel van de verdedigingslinie van de Grebbelinie. De Grebbelinie is bekend vanwege de Tweede Wereldoorlog, maar heeft een veel langere geschiedenis. Er is geen plaats in de linie waar dat zo goed zichtbaar is als in Fort Daatselaar. In de hoeken zijn de opritten zichtbaar waar de kanonnen met paarden omhoog werden getrokken. Op het grote middenterrein was vroeger plaats voor de tenten van 625 militairen. Een aarden uitstulping van de dijk verraadt de voormalige positie van het kruitmagazijn. Renswoude is van oudsher een kasteeldorp, het kasteel in Renswoude is af en toe te bezichtigen, deze wordt nog bewoond, wel is de kasteeltuin en het Gran Canal altijd te bewandelen. Vanaf de camping kun je bijvoorbeeld ook een prachtige fietstocht naar Amerongen maken, bezoek dan ook eens kasteel Amerongen en de Amerongseberg, Vanuit Amerongen kun je met het pontje over de Nederrijn naar de Betuwe. In de omgeving zijn diverse gezellige kleine dorpjes, bijvoorbeeld Lunteren, Veenendaal, Barneveld en Scherpenzeel. Wil je naar één van de mooiste oude steden van Nederland, ga dan een dagje naar Amersfoort. Deze fotogenieke stad beschikt over een prachtig historisch centrum met gezellige winkels en terrassen. Hier kun je een rondvaart of een stadswandeling doen. Tevens ben je binnen een half uur in Arnhem of Utrecht, met mooie gezellige (overdekte) winkels. Renswoude ligt centraal in Nederland. Binnen een half uurtje zijn er verschillende attracties te vinden , bijvoorbeeld dierentuin Ouwehand of Burgers Zoo, Dierenpark Amersfoort het Nederlands openluchtmuseum, Kröller-Müller met de Park de Hoge Veluwe of Paleis het Loo, etc.

Lees meer over Utrecht

Naar accommodaties