Camping Utrecht

2 personen
34 campings gevonden

Camping Utrecht

In uw zoektocht naar een camping in Nederland denkt u mogelijk niet direct aan een camping in Utrecht. Echter is de kleinste provincie van Nederland bijzonder populair onder campinggasten. Deze populariteit dankt de provincie aan de bruisende steden en de bijzondere natuur die zij rijk is. Daarnaast zijn er veel activiteiten die ontplooit kunnen worden, hierdoor hoeft u zich geen moment te vervelen. Ontdek deze bruisende regio op één van de mooie campings rond Utrecht.

De bruisende stad Utrecht

De stad Utrecht is de vierde stad van Nederland, het is ook de hoofdstad van de provincie Utrecht. De stad wordt gekenmerkt door de bijzondere binnenstad. Met haar bijzondere grachten en mooie pleinen. Natuurlijk met de Dom van Utrecht in het centrum van de stad. Utrecht kent veel horecagelegenheden en bezienswaardigheden. Het is tevens een studentenstad waardoor het er altijd een gezellige bedoening is.

Rijke natuur in het midden van het land

Naast een bruisende stad kent de provincie Utrecht ook veel natuurlijk schoon. Vanuit alle campings in Utrecht heeft u prachtig natuurschoon binnen handbereik. Denk bijvoorbeeld eens aan de Utrechtse Heuvelrug of de Vecht. Hier kunt u heerlijk langs het water zitten en naar de voorbijvarende boten kijken. Ideaal wanneer u even helemaal tot rust wil komen. Daarnaast kent de provincie nog meer water zoals het Veluwe meer, het Gooimeer en de Hollandse waterlinie. Voldoende water dus in de provincie Utrecht. Wanneer u graag een wandeling maakt door de natuur dan kan een camping in Utrecht erg interessant zijn. De Utrechtse Heuvelrug kent namelijk bijzonder leuke en mooie wandelroutes. Daarnaast zijn er zelfs enkele campings te vinden op de Utrechtse Heuvelrug.

Bezoek Amersfoort

Amersfoort wordt met Utrecht verbonden door de Utrechtse Heuvelrug. Wanneer u een camping boekt in Utrecht raden wij ook zeker aan om Amersfoort te bezoeken. Deze stad wordt, net als Utrecht, gekenmerkt door een historische binnenstad. Hier is veel te doen en te zien en bijzonder veelzijdig. Tijdens een bezoek aan Amersfoort hoeft u zich dus niet te vervelen.

De koppelpoort

Deze land- en waterpoort doet bijzonder sprookjesachtig aan. Oorspronkelijk was het een onderdeel van de stadsmuur rond Amersfoort. De poort is door jong en oud te bezoeken en geeft een mooie kijk in de historie van de stad Amersfoort.

Onze lieve vrouwentoren

Ook wel lange Jan genoemd... Is de Onze lieve vrouwentoren met haar 98 meter een bijzondere verschijning te midden van de stad. Het is mogelijk om de toren te beklimmen, echter dan dient u wel 346 treden op te gaan. Het uitzicht is dan wel adembenemend.

Muurhuizen

Even terug naar de middeleeuwen? Dat kan in Amersfoort. De muurhuizen zijn opgebouwd uit het materiaal dat vrijkwam van de oude stadsmuur. Door de economische bloei diende de stadsmuur namelijk verzet te worden. De huizen kennen een bijzondere diversiteit waardoor geen enkel huis hetzelfde is.

Campings Utrecht: boek er snel één voor een geweldige vakantie

We gaven al eerder aan dat Utrecht mogelijk niet bovenaan het lijstje van campings in Nederland staat. Dit omdat we toch snel de associatie maken met de stad. Echter hebben wij verschillende campings in en rondom de stad die de mogelijkheid bieden om al het moois dat de provincie biedt te bezoeken. Een bijzondere ervaring in het hart van Nederland.

Zoek, vergelijk en reserveer campings in Utrecht via ANWB | ANWB Camping