Camping Ouddorp

2 personen
151 campings gevonden
<
1
2
3
4
...
>

Campings in Ouddorp

Als u op een camping staat in Ouddorp dan ben u technisch gezien nog in Zuid-Holland. Dat Ouddorp echter alleen op papier nog tot Zuid-Holland behoort merkt u zodra Ouddorp een keer is bezocht. Dit dorp in de gemeente Goeree-Overflakkee ademt namelijk de Zeeuwse cultuur. Daarmee bevindt u zich in de kop van het bovenste Eiland. Dit betekent dat u bent omgeven door veel water en groen van de prachtige natuur. Daarmee wordt een camping in Ouddorp wel heel erg aantrekkelijk. De zee en het strand om de hoek, prachtige natuur om door te wandelen of fietsen en de rust die u op een vakantie behoeft.

Natuur en omgeving

Zoals gezegd wordt een camping in Ouddorp en daarmee ook Ouddorp zelf omgeven door rust en ruimte. Dit komt door de veelheid aan natuurlijk schoon dat Ouddorp rijk is. Nog steeds wordt er op de kop van Goeree veel aan tuinbouw gedaan. Dit betekent dat in de zomermaanden de bollenvelden vol in bloei staan. Langs deze velden kunnen fiets- en wandeltochten gemaakt worden. Met meer dan 200 bloemenvelden en ruim 300 verschillende soorten planten kunt u een dagje Keukenhof ook verruilen voor een mooi fietstocht door Ouddorp.

Geen zin om te fietsen? Geen probleem als u op een camping in Ouddorp staat dan is een bezoekje aan het museum van de RTM een leuke activiteit. De RTM is de Rotterdamse Tram Maatschappij. Het museum leert ons meer over de historie van de trams en hoe Rotterdam vroeger in verbinding stond met de eilanden. Maar misschien nog veel leuker is het maken van een tramrit langs de Grevelingen. Met deze trip ziet u al het moois dat Ouddorp te bieden heeft.

Dat de Nederlandse natuur echt heel bijzonder is bewijzen de Grevelingen namelijk wel. In 1971 werden deze afgesloten en ontstond ruim 3000ha nieuw land. Daarnaast vond er een overgang plaats van zout naar zoet water. Dit zorgt ervoor dat de oeverzones bijzondere flora en fauna kennen. Met de komst van verschillende jachthavens is het mogelijk om te recreëren op de Grevelingen. Met 11000ha water kunnen mooie excursies gemaakt worden. Echter is het ook mogelijk om onderwater een kijkje te nemen. Jaarlijks nemen namelijk vele sportduikers de sprong in het diepe. Echt een ervaring apart. Er is namelijk bijzonder goed zicht omdat het water stil staat. Hierdoor  is zand en klei naar beneden gezakt en kunt u uw ogen goed de kost geven.

Op een half uur fietsen van Ouddorp ligt het plaatsje Stellendam. Zoals andere Zeeuwse dorpen is ook Stellendam haaks op de dijk gebouwd. In Stellendam vinden we een aantal bijzondere activiteiten om te doen wanneer u op een camping staat in Ouddorp. Zo is er de zeehondenopvang Seal. Hier kom je meer te weten over de bijzondere onderwaterwereld waarin deze wonderlijke dieren leven.

Naast tot rust komen op een camping in Ouddorp is er dus ook volop natuur waar u van kunt gaan genieten.

Evenementen Ouddorp

Bent u van plan om een camping te boeken in Ouddorp of elders in Zeeland? Dan is het leuk om met onderstaande evenementen rekening te houden. Zo kunt u uw bezoek aan de camping in Ouddorp plannen om één van deze evenementen heen.

  • Concert at sea – Rond eind juni

Elke jaar organiseert Concert at Sea een muzikaal festival in Zeeland op het strand aan zee. Op steenworp afstand van Ouddorp. Wat is er nou lekkerder dan op de camping staan in Ouddorp en met de fiets naar het festival. Ook dit jaar staat er weer veel moois op het programma. Wanneer u dus van plan bent om Concert at Sea te bezoeken, of juist in die periode een camping wil boeken, zeker doen!

  • Kwart marathon – Halverwege augustus

Voor de sportievelingen onder ons is er halverwege augustus ook een kwart marathon. De Delta Fysion Kwart Marathon. Er is ook een 1/8 marathon te belopen. De kwart marathon van Ouddorp staat bekend om de leuke en gezellige sfeer. Mogelijk dus leuk om uw vakantie in Ouddorp een sportieve twist te geven.