3.7 sterren

Vakantiepark Koningshof

NederlandZuid-HollandRijnsburg  (sitecode 38642)

Vakantiepark Koningshof

NederlandZuid-HollandRijnsburg
4.5 sterren
ErkendCKEGreenKey

Op deze gezellige familiecamping liggen de meeste staanplaatsen op kleine veldjes. De receptie vind je in een prachtig gebouw met o.a. een goed restaurant, een goed gesorteerde winkel en een snackbar. Terwijl jij van een drankje geniet, spelen de kinderen in hetzelfde gebouw in de binnenspeeltuin. Naast het openlucht- en overdekte zwembad is er een waterspeeltuin met o.a. een glijbaan, klauterhellingen en waterspuitende dieren. Ook is er een outdoor fitness.

Tussen de kassen en de bloembollenvelden van Rijnsburg in Zuid-Holland vind je Vakantiepark Koningshof. Met aan de ene kant het waterrijke gebied van Warmond en aan de andere kant de duinen en de Noordzee is deze familiecamping een ideale plek voor gezinnen met kinderen en fietsliefhebbers.

De 179 vlakke staanplaatsen van Vakantiepark Koningshof liggen voor een deel in groepjes op kleine, beschutte veldjes, terwijl een ander deel op wat grotere, meer open velden liggen. Er is ook een apart trekkersveld. De camping is voor een deel autovrij. Houd je van wat meer comfort? Er zijn diverse mobilhomes en trekkershutten te huur.

Zowel binnen als buiten zwemmen

In de schoolvakanties vermaakt het animatieteam de kinderen met een divers programma. Zwemmen kan in het overdekte zwembad, waar de kinderen ook kunnen spelen met waterstroompje en sluisjes. In het naastgelegen verwarmde buitenzwembad is het goed toeven op warme dagen. Er is een apart kleuterbad, waar de kleinsten ongestoord kunnen spelen.

Genoeg speelgelegenheden

Naast het zwembad is een grote speeltuin met een loopbrug, schommels, klimtoestellen, een kleine en een grote glijbaan. Voor de oudere kinderen staan er tafeltennistafels en is er een basketbalveld. De sportieve kinderen kunnen ook terecht bij de visvijver, waar een skateboardbaan en voetbalveld is.

Verse broodjes, een snelle hap of een diner

In het nieuwe centrumgebouw “Polderhuis” bevinden zich een restaurant, supermarkt, snackcafé, binnenspeelruimte, receptie en wasserette. De supermarkt heeft een ruim assortiment levensmiddelen. Elke dag zijn hier vers gebakken broodjes te krijgen.

Omgeving

De prachtige natuur van Rijnsburg maakt Camping Koningshof een mooie vakantiebestemming. In het voorjaar geniet je van de bloeiende bollenvelden, in de zomer geniet je van een dagje strand en in de herfst maak je een mooie wandeling door het bos en de duinen.

Op korte afstand van de camping liggen diverse historische steden, zoals Leiden, Haarlem, Den Haag, Rotterdam en Amsterdam. Liefhebbers van stedentripjes komen hier dus helemaal aan hun trekken. Naast leuke winkeltjes, historische stadscentra en gezellige terrasjes vind je hier ook diverse musea, theaters en bioscopen.

Genieten aan zee

Een dagje naar het strand kan in een van de badplaatsen die in de omgeving van Camping Koningshof liggen. Katwijk, Noordwijk, Scheveningen en Zandvoort: allen hebben ze een eigen sfeer. Een dagje met het hele gezin naar het strand? Dan is Katwijk een goede keuze. Hier vind je een uitgestrekt strand langs een gezellige boulevard. Noordwijk is wat hipper dan Katwijk. Hier vind je naast het strand met een boulevard, ook een winkelcentrum. De stranden van Scheveningen en Zandvaart zijn meer toeristisch, maar bieden daardoor ook meer entertainment.

Eropuit met de kinderen

Een dagje spelen doe je in Kinderspeelparadijs De Bubble Jungle in Leiderdorp of speeltuin Linnaeushof in Bennebroek: de grootste speeltuin van Europa. Ook Attractiepark Duinrell ligt in de buurt, waar je meer dan veertig attracties vindt en het tropische Tikibad. Wil je Nederland eens op z’n kleinst zien? Ga dan naar miniaturenpark Madurodam. Ook zijn er diverse musea te vinden in de buurt van de camping, bijvoorbeeld Space Expo in Katwijk, het Katwijks Museum, Corpus Experience in Oegstgeest en natuurhistorisch museum Naturalis in Leiden.

Lees meer over Zuid-Holland

Naar accommodaties