Camping Katwijk

2 personen
57 campings gevonden

Camping Katwijk

Watersport en strandplezier zijn onder Nederlanders erg populair. Maar er is wel een keuze te maken. In een rivier kan je lange tochten maken en is het water rustiger, maar aan de zee is er een breed, gezellig strand en zijn er fraaie duingebieden. Op een camping in Katwijk hoef je niet te kiezen.

Op een camping in Katwijk zit je namelijk zowel dichtbij de Rijn als bij de zee. De plaats Katwijk grenst aan beiden. Dat betekent dat er veel mogelijkheden zijn voor watersporters, strandliefhebbers, zwemmers en zonnebaders.

Watersport

Watersport is op de camping in Katwijk altijd binnen handbereik. Aan de Rijn kan je bijvoorbeeld een jachthaven bezoek en een bootje huren. Vanaf daar kan je bijvoorbeeld een tochtje naar de Kaag maken. Of je combineert het met een dagje de stad in, en vaart in een uurtje naar Leiden. Voor dat laatste hoef je overigens niet per se een eigen boot te huren: je kan in de zomer ook met de watertaxi.

Doe je liever aan actievere waterpret? Dan kan je goed terecht aan de Noordzeekust. Daar kan je bijvoorbeeld kitedurfen, golfsurfen of kajakken. Voor de snelheidsduivels zijn er nog snellere mogelijkheden zoals waterskiën of tuberiden. Ook op het strand zelf gebeurt er van alles. Je kan er bijvoorbeeld beachvolleyballen.

De kust

Nederland is plat. Dat is fijn als je op de camping in Katwijk staat, want dat betekent dat je je tent niet uit rolt. Aan de andere kant is het ook weleens leuk om een fraai uitzicht te hebben. Gelukkig kan je daarvoor in de zomer de Katwijkse vuurtoren beklimmen. Deze is 30 meter hoog en niet meer als vuurtoren in gebruik. Bij helder weer kan je niet alleen uitkijken over de Katwijkse kust, maar ook Den Haag, Scheveningen, Leiden en zelfs IJmuiden.

Als je voor je rust naar één van de campings in Katwijk bent gekomen, heb je ook een goede keuze gemaakt. Aan het strand kan je namelijk heerlijk ontspannen, eten, drinken en zonnebaden.

Campings Katwijk: heerlijk een stukje fietsen

Als je naar de camping in Katwijk gaat, is het zeker aan te raden om je fiets mee te nemen. In het Hollands Duin kan je namelijk heerlijke fietsroutes volgen. Hier vind je zowel bos als open kustgebied. Als je goed luistert, hoor je vogels zoals de nachtegaal hun lied te berde brengen.

Ook buiten het duin zijn er mooie fietsroutes te vinden. Over het platteland voeren rustige landweggetjes. Je kan onderweg in een authentiek dorpje stoppen voor een kop koffie of een hapje.