Vakantieparken in Karinthië

  • Grootste overzicht van vakantieparken
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantieparken in Karinthië

2 personen
1 campings gevonden

Geen resultaten gevonden

Watersporten en wandelen vanaf een vakantiepark in Karinthië

Natuurliefhebbers en watersporters zitten gebeiteld op een vakantiepark in Karinthië. In deze zuidelijke deelstaat van Oostenrijk komen natuur en cultuur samen en genieten jong en oud van een actieve vakantie!

Bergen en meren

Een van de mooiste natuurparken in Karinthië is het biosfeerreservaat Nockberge. Majestueuze bergtoppen en heldere bergmeren worden hier afgewisseld met kleurige alpenweides. Het nationale park is ook per auto te bezoeken, via de 35 kilometer lange Nockalmstrasse met panoramische vergezichten. Net zo indrukwekkend is de Grossglockner Hochalpenstrasse langs de hoogste berg van Oostenrijk, de Grossglockner. Het bekendste meer van Karinthië is de Wörthersee. Rond en op het meer zijn volop mogelijkheden om te wandelen, fietsen, zwemmen en varen. Hier bezoek je ook de mediterraan aandoende renaissancestad Klagenfurt.

Karinthië met de kinderen

Een vakantiepark in Karinthië is ideaal voor een veelzijdige gezinsvakantie. De fraaie natuur creëert een speeltuin van buitenactiviteiten voor de hele familie. Bezoek de bijzondere middeleeuwse burcht Hochosterwitz op een ruim 170 meter hoge heuvel en maak een 3 kilometer lange sprookjeswandeling over de Märchenwandermeile. In Park Affenberg sta je oog in oog met apen die in het wild leven. Waaghalzen stappen in de Nocky Flitzer op de Turracher Höhe. Deze rodelbaan daalt af vanaf een hoogte van 1600 meter. In Klagenfurt bezoek je met de kinderen de Oostenrijkse variant van Madurodam. In Minimundus staan miniatuurversies van bekende gebouwen van over heel de wereld.