Kamperen in het Waldviertel

8 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Kamperen in het Waldviertel

Alle 8 campings bekijken
  • Inspiratie

Kamperen in het Waldviertel

Direct boekbaar
Waldviertel Camping
Favorieten
CKE discount
Waldviertel Camping

Oostenrijk / Niederosterreich

ANWB Camping LogoInspectie

5.0Buitengewoon(6Recensies)

Honden toegestaanRestaurantBroodservice

Staanplaatsen (30)

Huuraccommodaties (15)

Feiten over camping

Aantal campings8
Beoordelingen van campings22
Gemiddelde beoordeling4.8

Populaire campings

1
Waldviertel Camping
Op 800 m hoog, rustig gelegen, open vlak grasland, liggen de staanplaatsen gegroepeerd rond een begaanbare ‘energieplek’ met grote granieten zwerfstenen. Met uitzicht over heuvels en bossen komt men v… Camping profielpagina

Kleine en charmante campings

Bekijk alle campings

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

About Us

Het ANWB-team

Waldviertel Camping
Waldviertel Camping

Legendarische historische schatten zoals het middeleeuwse kasteel Rappottenstein of de cisterciënzerabdij Zwettl lokken cultuurliefhebbers naar een camping in het Waldviertel. Gezinnen en watersporters kiezen graag een camping in het Waldviertel aan een van de heldere wateren zoals het stuwmeer Ottenstein of de Herrensee bij Litschau. Hondenbezitters en actievelingen maken gebruik van het goed ontwikkelde padennetwerk en verkennen de diepe bossen tijdens uitgebreide wandelingen.

Bijzonderheden van de camping in het Waldviertel

Vanaf de campings in het Waldviertel in het zuiden van de regio hoeven gasten niet ver te gaan naar het fascinerende landschap van de Wachau. Sommige campings liggen direct aan de Donau tussen de langste rivier van Oostenrijk en betoverende wijngaarden. Iets noordelijker vinden watervakantiegangers mogelijkheden om te zwemmen, zeilen en surfen op de campings aan het stuwmeer van Ottenstein. Ook de campings aan het stuwmeer van Dobra, met een 400 meter lange staalkabelbaan, zijn een aanrader voor gezinnen. Prachtige campings vindt u ook in het noorden van de vakantieregio aan de Tsjechische grens. Dichte naaldbossen kenmerken het ongerepte landschap. De campings bij het middeleeuwse stadje Waidhofen an der Thaya zijn ook ideaal als uitgangspunt voor wandel- en fietstochten.

Beste reistijd

Vooral op de campings in het Waldviertel in het noorden, zoals bij Gmünd en Litschau, lopen de temperaturen in het voorjaar later op dan in andere delen van Oostenrijk. Van april tot oktober lopen de waarden op tot gemiddeld een aangename 12 tot 23 graden Celsius. Omdat het ook op het hoogtepunt van de zomer flink kan afkoelen, kunnen kampeerders het beste warme kleding inpakken. De maanden juni tot augustus zijn ideaal voor een zwemvakantie aan de ongerepte meren. Dan is het water, dat tot 25 graden Celsius kan zijn, perfect om in te spetteren. Of u tijdens uw vakantie in het Waldviertel vaak neerslag moet verwachten, hangt af van de vakantiebestemming. Het oosten van het Waldviertel is een van de regio's in Oostenrijk met de minste neerslag, terwijl het in het noorden en westen aanzienlijk natter is.