Campings in Portugal

151 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Campings in Portugal

Daarom moet je kamperen in Portugal:

  • Kamperen in een natuurparadijs
  • Aangenaam klimaat
  • Aantrekkelijke excursiebestemmingen
  • Een breed scala aan sport- en vrijetijdsactiviteiten
Het Zuid-Europese land Portugal is een waar natuurparadijs en een geweldige bestemming voor een geslaagde kampeervakantie. Het land verrast met zijn mediterrane flair, betoverende stranden, ruige kliffen en unieke landschappen. Er zijn campings voor elke smaak langs de Algarve. In de meeste gevallen ligt het strand op een steenworp afstand. Gezinnen met kinderen, hondenbezitters, rustzoekers en actieve vakantiegangers komen hier allemaal aan hun trekken. Het schilderachtige achterland nodigt uit tot wandelen en fietsen en de hoofdstad Lissabon is een populaire bestemming, niet alleen voor cultuurliefhebbers.

Geselecteerde Campings

Yelloh! Village Algarve-Turiscampo
Favorieten
Yelloh! Village Algarve-Turiscampo

Portugal / Faro district / Lagos

ANWB Camping LogoInspectie

4.6Uitstekend(28Recensies)

Alle 151 campings bekijken
  • Populaire regio's
  • Populaire plaatsen
  • Toeristische regio's

Campings in Portugal

Ohai Nazaré Outdoor Resort
Favorieten
Ohai Nazaré Outdoor Resort

Portugal / Leiria regio / Nazaré

ANWB Camping LogoInspectie

4.0Erg goed(1Recensie)

ZwembadHonden toegestaanKindvriendelijk

Standplaatsen (27)

Huuraccommodaties (143)

Direct boekbaar
Camping ORBITUR Caminha
Favorieten
CKE discount
Alle 151 Campings
Alle 151 Campings

Feiten over de camping

Aantal campings151
Beoordelingen van campings287
Ø beoordelingen3.6

Populaire campings

1
Costa do Vizir Beach Village
Vakantie aan zee op Camping Costa do Vizir Beach Village Familiecamping Camping Costa do Vizir Beach Village in Porto Covo heeft een prachtige ligging aan de westkust van Portugal, op 5 minuten wande… Camping profielpagina

Portugal aan zee

Bekijk alle campings

Kleine en charmante campings

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

Best beoordeelde campings

About Us

Het ANWB-team

Ohai Nazaré Outdoor Resort
Ohai Nazaré Outdoor Resort

Portugal is een natuurparadijs in het zuiden van Europa. Vroeg in het jaar bloeien de bloemen in de Algarve en vermengt de mediterrane flair zich met Afrikaanse invloeden. De meeste campings liggen goed beschermd, iets uit de Atlantische kust. Dankzij de speeltuinen zijn de campings zeer geschikt voor kamperen met kinderen. Op de campings buiten de stranden kunt u zwemmen bij een meer in het schilderachtige achterland van Portugal of kamperen met een zwembad.

Een camping in Portugal: zon, zee en nooit een saai moment

In het zonnige zuiden, aan de kust of bij de grillige bergen in het binnenland: een camping in Portugal vind je door heel het land. Deze campings zijn geschikt voor rustige natuurvakanties, maar ook uitnodigend voor een bruisende vakantie met het hele gezin. De ruime staanplaatsen bieden plek voor kampeerders, caravans en camperaars. Iedere camping beschikt over een modern sanitairgebouw met speciale faciliteiten voor kinderen en gehandicapten. Daarnaast mag je rekenen op draadloos internet, uitgebreide wasfaciliteiten en een servicestation om je camper te onderhouden.

De flora en fauna van Portugal

Een mooi natuurgebied is nooit ver bij je camping in Portugal vandaan. Verblijf je in de buurt van de kust? Maak dan een wandeling door de stille duinen van het nationaal park Litoral Norte. Wie liever de hoogte opzoekt, moet bij Serra de São Mamede zijn. Dit berggebied valt op door de bijzondere planten die hier groeien, waardoor ruige rotsen worden afgewisseld met groene heuvels.

Sportief onder de zon

Stilzitten is er op je camping in Portugal niet bij, vooral niet met talloze sportieve activiteiten zoals voetbal, volleybal en tennis. Maak gebruik van de speciale sportvelden of huur een fiets om de natuur rondom de camping te verkennen. Daarnaast is er ook het koele zwembad, waar je lekker baantjes zwemt en afkoelt van het warme Portugese weer. Verblijf je vlak bij het strand? Ga dan suppen of volg een surfcursus.

Eeuwenoude panden en bruisende steden

Wil je tijdens je kampeervakantie wat van de cultuur van Portugal ontdekken? Ga dan naar steden als Porto, Lissabon of Faro. Bewonder hier de historische Torre de Belém of maak een wandeling door de romantische paleisgangen van Palácio da Pena. In welke stad je ook bent, overal kom je Moorse nederzettingen tegen die over de blauwe zee uitkijken, zoals Castelo de São Jorge en Castelo dos Mouros.

Luxe genieten

Een vakantie in Portugal is niet compleet zonder lekker eten, dus maak vooral gebruik van het campingrestaurant, waar je lokale specialiteiten proeft. Je begint je dag ook altijd goed met vers brood dat je gewoon bij de receptie haalt. De kinderen vermaken zich volop met het animatieteam of in de speeltuin. Sommige campings beschikken zelfs over een discotheek, waar jullie elke dag weer een feestje bouwen.

Soorten campings

In vergelijking met de andere grote vakantielanden in het zuiden van Europa lijken veel campings in Portugal wat persoonlijker en betaalbaarder. De recreatiemogelijkheden zijn overzichtelijk maar aantrekkelijk: veel campings bieden een kiosk of supermarkt en een kinder- of zwembad. In de zomer is er 's avonds gratis muziek en dans en een goed humeur.

Kamperen aan het meer

Niet alle campings in Portugal liggen direct aan het strand, sommige liggen aan een meer in het achterland of aan de poorten van de vakantieoorden. Privézwembaden aan het meer vullen een buitenzwembad op de camping aan of vervangen het en zijn ideaal voor verkoeling of voor een uitstapje in een rubberbootje.

Kamperen met een hond

Op de meeste campings in Portugal zijn honden toegestaan. De dagelijkse kosten voor het meenemen van een huisdier zijn relatief laag. Daar staat geen groot extra programma voor de dieren tegenover. Hondenvoer moet in ieder geval van thuis worden meegenomen.

Kamperen met kinderen

Gaat u met uw kinderen kamperen in Portugal, dan doet u er goed aan een gezinsvriendelijke camping te boeken. Een kindvriendelijke camping belooft niet alleen animatiefaciliteiten en kinderopvang voor verschillende leeftijdsgroepen, maar ook verhuurbare stacaravans of kleine bungalows.

Aankomst

De reis naar het kamp in Portugal voert door twee van de mooiste landen van Zuid-Europa: Frankrijk en Spanje. Bijna 3.000 km afstand en 30 uur zuivere rijtijd liggen tussen de hoofdsteden Berlijn en Lissabon. Veel snelwegen in Frankrijk en Spanje zijn echter tolwegen. Voor vakantiegangers is het sneller en goedkoper om per vliegtuig naar het zuidelijke vakantieparadijs te reizen en ter plaatse een camper te huren. Voor zelfrijders begint de vakantie en het avontuur al tijdens de reis. Deze kan worden opgedeeld in handige etappes naargelang persoonlijke interesses en voorkeuren. Parijs, Bilbao en Madrid zijn de bekendste steden voor een langere tussenstop op de route via de A10. De route via Straatsburg, langs Zwitserland via Lyon en Montpellier, door de uitlopers van de Pyreneeën naar de Costa Brava is slechts iets langer. Op de route door het Spaanse binnenland passeert u het historische Zaragoza en de hoofdstad Madrid. Kampeerders met tijd in hun bagage vinden op hun kampeerreis in Portugal mooie kampeerplaatsen buiten de bezienswaardige steden.

Bestemmingen in Portugal

Portugal, ooit een zeevarende en handelsnatie, is de thuisbasis van enkele van Europa's meest historische steden zoals Lissabon, Porto en Lagos. Van ruige Atlantische stranden tot de Algarve en het bloemeneiland Madeira, Portugal is de perfecte bestemming voor kampeerders die vroeg in het jaar een strandvakantie in het zuiden plannen.

Lissabon

De hoofdstad van Portugal biedt een prachtige oude stad. De heuvelachtige metropool ligt direct aan de Atlantische Oceaan. Het historische centrum met zijn geplaveide straatjes kan gemakkelijk te voet worden verkend. Onderweg nodigen kleine straatcafés en restaurants met zonneterrassen en uitzicht op zee uit tot vertoeven.

Algarve

De Algarve in het zuiden van Portugal wordt gekenmerkt door mediterrane en Noord-Afrikaanse invloeden. De kust is bezaaid met kleine witte vissersdorpjes, ongerepte zandstranden en grillige rotsformaties. Ondanks alle idylle is de regio bijzonder goed ontwikkeld. Liefhebbers van golf zullen onder de indruk zijn van de uitgebreide golfbanen in de Algarve. De kustplaatsen zoals Lagos of Faro zijn romantisch. De middeleeuwse havenstadjes betoveren met hun smalle straatjes en marktpleinen.

Madeira

Een droom voor kamperen in Portugal is het eiland Madeira in de Atlantische Oceaan. Het eiland verwent vakantiegangers het hele jaar door met temperaturen tussen de 17 en 25 graden Celsius. Het binnenland van het eiland met zijn middelhoge en hoge bergkarakter nodigt uit tot klimmen en wandelen. De prachtige kuststroken zijn perfect om met een camper te verkennen.

Doelgroepen

Ongeacht of kampeerders in Portugal op één plaats verblijven of een roadtrip plannen, Portugal is geschikt voor iedereen die houdt van prachtige landschappen, romantische kusten en historische plaatsen.

Stellen

Stellen reizen graag flexibel en zelfstandig. Kamperen in Portugal biedt hiervoor veel mogelijkheden. Er zijn op de meeste campings geen vaste plaatsen, dus je kunt zelf het mooiste of schaduwrijkste plekje uitzoeken. Wil je gezelschap, dan ben je niet lang alleen. De Portugezen bevolken hun campings graag zelf, de sfeer is open en warm.

Gezinnen

Kinderen zijn van harte welkom op campings in Portugal. Overal zijn speeltuinen en zwemgelegenheden. Vooral de gezinsvriendelijke campings in Portugal voorzien in de verschillende behoeften van meereizende kinderen. Voor baby's zijn er aankleedtafels in het sanitair; voor broertjes en zusjes van een paar jaar ouder zijn er leuke parkjes en animatieprogramma's zoals speurtochten. Voor tieners zijn er filmavonden en sportactiviteiten.

Actieve vakantiegangers

Surfen, klimmen, wandelen - sportieve reizigers komen aan hun trekken op een camping in Portugal. De juiste uitrusting voor surfen of mountainbiken is op de meeste campings of in de buurt te huur. Kaarten met wandelroutes in de omgeving zijn bij aankomst verkrijgbaar bij de receptie.

Beste reistijd

Voor kamperen in Portugal zijn vooral het voor- en najaar aan te bevelen. Terwijl het in de zomer meer dan 40 graden Celsius kan worden, vooral in het zuiden en het binnenland van Portugal, schommelen de temperaturen in het voorjaar en de nazomer tussen een aangename 18 en 25 graden Celsius. Het wordt 's avonds wel wat frisser, maar kampeerders kunnen nog steeds buiten zitten. Dankzij het gematigde zeeklimaat van Portugal zijn de zomers relatief droog en is er geen hoge luchtvochtigheid. Dit zijn meer dan ideale omstandigheden voor een kampeervakantie, want de was droogt binnen een paar uur en 's nachts is het aangenaam slapen in de camper.