3.9 sterren

Camping Bled

SloveniëBled  (sitecode 54365)

Camping Bled

SloveniëBled
4 sterren
ErkendCKE

De kampeerplaatsen zijn deels op een open weide met weinig begroeiing en deels op terrassen met schaduw door aanwezigheid van naald- en loofbomen. De camping is deels ingericht voor glamping. Men organiseert wandel- en fietstochten, paardrijtochten, raften en paragliden. Er is een grind- en grasstrand. Het grindgedeelte loopt langzaam af in het meer van Bled. Tussen strand en camping loopt een openbare weg. Er zijn ligstoelen te huur. Enkele hoge bomen zorgen voor schaduw.

Aan de oever van een van de mooiste meren van Slovenië ligt Sava Camping Bled. Het sprookjesachtige meer van Bled met daaromheen groene bossen en hoge bergtoppen vormt het perfecte decor voor een romantische of actieve vakantie.

Vijf sterren

Wakker worden van de vogels die zingen in een groene vallei direct naast het meer van Bled? Het kan op de met vijf sterren bekroonde Sava Camping Bled. Het terrasvormige kampeerterrein heeft 243 toeristische staanplaatsen die tussen de 75 en maar liefst tweehonderd vierkante meter groot zijn. De plekken bevinden zich op grasvelden met lichte begroeiing, aan de randen staan naald- en loofbomen. Stelletjes kunnen ook een romantische houten hut huren en voor families zijn er moderne mobilhomes aan de rand van het bos gesitueerd. Een houtskool BBQ is toegestaan mits hij minimaal 30 cm van de grond is

Adembenemend uitzicht

Een weg scheidt de camping van een groot grasstrand aan het meer met een mooi aangelegde zwemsteiger. Het meer van Bled en het berglandschap nodigen uit om op ontdekkingstocht te gaan. Of je dat nou doet door te wandelen, hardlopen, zwemmen, fietsen, een bootje te huren of te gaan peddelsurfen, je wordt altijd omringd door een adembenemend uitzicht. Of wat dacht je van een balletje slaan op de grootste golfbaan van Slovenië? Kinderen en tieners kunnen bovendien deelnemen aan het volle activiteitenprogramma op Sava Camping Bled.

Zwemparadijs

Een dag vol activiteiten wil je wellicht afwisselen met een dagje optimaal ontspannen. Dat kan bij het in de buurt gelegen Zivâ wellnesscentrum. Met zes zwembaden en een glijbaan is dit het grootste zwemparadijs van Bled. Op het kampeerterrein zelf vind je binnen honderd meter een bar, restaurant en supermarkt waar onder meer vers brood verkrijgbaar is.

Omgeving

Vanaf Sava Camping Bled zijn tal van uitstapjes mogelijk. Op en om het meer van Bled kun je genieten van een romantisch ritje in een door paarden getrokken koets, een boottocht in een traditionele boot of een bezoek aan een sprookjesachtig kasteel. Maar stap je in de auto dan kun je zo naar het spectaculaire nationaal park Triglav rijden.

Eiland

Om het schitterende meer van Bled ligt een zes kilometer lang pad dat perfect is voor een rondje hardlopen of een middagje kuieren met het hele gezin. In het midden van het meer ligt een klein eiland met daarop een kerkje. Je kunt naar het eiland roeien, maar het leukst is een tochtje in een traditionele ‘pletnja’ boot. Deze houten boten zijn uniek voor de regio Bled. Een ander authentiek vervoersmiddel is een ‘fiacre’, een door paarden getrokken koets. Maak een ritje rondom het meer of laat je naar bezienswaardigheden in de omgeving rijden. Een die je niet mag overslaan is het kasteel van Bled dat op een steile klif boven het meer staat. Het is het oudste kasteel van Slovenië en vanaf hier heb je een spectaculair uitzicht over het meer en de omringende natuur.

Uitzicht

Een ander adembenemend uitzichtpunt is Ojstrica. Je neemt hier de mooiste panoramische foto’s van Bled. Sla ook de Vintgar Gorge niet over. Een voetpad van slechts 1,6 kilometer voert je langs de Radvona rivier naar een vijftien meter hoge waterval. Met name in de warme zomermaanden is dit een heel aangename en verkoelende wandeling.

Hoogste berg

Heb je de smaak hierna te pakken gekregen, maak dan een dagtrip naar het nationaal park Triglav. Dit park is vernoemd naar de hoogste berg van Slovenie: de Triglav. De natuur in dit park is zeer divers met zijn scherpe bergtoppen, groene vegetatie, diepe valleien, watervallen en schilderachtige bergdorpjes. Op drie kilometer afstand van Sava Camping Bled ligt bovendien een manage die buitenritten in het natuurgebied organiseert, inclusief transport.

Lees meer over de regio

Naar accommodaties