Campings in Slovenië

2 personen
46 campings gevonden

Camping in Slovenië: boeiende cultuur en wonderschone natuur

Kamperen op een camping in Slovenië begint steeds populairder te worden. Dat is geen verrassing, aangezien het prachtige en betaalbare land schitterende tradities, een rijke cultuur en een verscheidenheid aan natuur met zich meebrengt. Slovenië behoorde eeuwenlang tot Oostenrijk, daarna maakte het land tot 1918 deel uit van Joegoslavië. Sinds 1991 is Slovenië onafhankelijk. De eeuwenlange verbondenheid met Oostenrijk is echter nog steeds voelbaar. Bezoek de spiegelgladde meren, woeste bergen en avontuurlijke grotten in het noorden van Slovenië, ontdek de bijzondere Sloveense cultuur in de hoofdstad Ljubljana of geniet van een ontspannen vakantie aan de Adriatische kust bij de havenstad Koper.

Kamperen in het sprookjesachtige Slovenië

Vanaf de camping in Slovenië kijk je je ogen uit over het sprookjesachtige landschap. Onontdekte groene bossen met klaterende watervallen, fraaie witte zandstranden en pittoreske middeleeuwse dorpjes bepalen het gevarieerde beeld. Zodra je de grens met Oostenrijk passeert, reis je langs de reusachtige bergtoppen, steile kloven en dichte bossen. Maak een avontuurlijke wandeltocht over houten loopbruggen en bezoek het beroemde Meer van Bled. Dit fonkelende meer met in het midden een piepklein eilandje met een kerk is wellicht de bekendste bezienswaardigheid van Slovenië. Vaar naar het eilandje, beklim de 99 trappen van de kerk en luid de authentieke klokken.

Een ontspannen strandvakantie in Izola

Wil je genieten van een onbezorgde kampeervakantie op een camping in Slovenië met een ongedwongen sfeer? Reis dan naar de gezellige havenstad Izola in het zuiden van Slovenië. Flaneer langs de fraaie witte zandstranden of neem een frisse duik in het azuurblauwe zeewater. Pak de snorkel erbij en spot zeesterren en octopussen in het water. Op het terras van de sfeervolle havenstad proef je een smakelijk lokaal visgerecht. Terwijl je geniet van je maaltijd kijk je uit over de dobberende zeilboten, vissersbootjes en luxe jachten in het water.

Romantische dagtrip in Ljubljana

In het hart van Slovenië bevindt zich de charmante hoofdstad Ljubljana. Cultuurliefhebbers genieten volop van de geplaveide straten, het sierlijke centrum met statige huizen en romantische bruggen en het middeleeuwse kasteel. Bezoek het Ljubljanski Grad voor een adembenemend uitzicht over de stad. Op de vele sfeervolle terrasjes aan de rivier de Ljubljana is het aangenaam toeven. Het ideale daguitje voor met zijn tweeën of met het hele gezin.

#