2.8 sterren

Camping Danica

SloveniëZahodna SlovenijaGorenjskaBohinjska Bistrica  (sitecode 54320)

Camping Danica

SloveniëZahodna SlovenijaGorenjskaBohinjska Bistrica
3 sterren
CharmeErkend

Een deel van de afgebakende staanplaatsen vind je direct langs de rivier de Sava met een bedding van stenen en een smalle ligweide. Op het middengedeelte zijn de staanplaatsen op zand, gras en grind niet afgebakend waardoor er minder privacy is. De schaduw komt van naald- en loofbomen. Vooraan tegenover de receptie ligt het restaurant met bloemrijk terras. Naast de sportvelden staat een hal, die bij slecht weer als opvang voor de kampeerders kan dienen. Het Bohinjmeer ligt op 5 km afstand.

Op Camping Danica kampeer je aan een rivier, in een mooi dal vlak bij het prachtige meer van Bohinj. Je hebt een schitterend uitzicht op de bergen. In een kraakheldere stroom kun je spelen en kanovaren, je kunt er wandelen en luieren. In de winter is deze camping een langlaufparadijs. Staanplaatsen

De 180 toeristische staanplaatsen op deze middelgrote camping zijn groot en schaduwrijk. Je staat lekker beschut en een deel van de plaatsen ligt aan het riviertje Sava. Er zijn 3 tenten te huur.

Sport en ontspanning

Sporten kan op het sportveld (volleybal, basketbal). Er staan 2 tafeltennistafels en sportuitrusting zoals ballen, bats en rackets voor badminton kun je bij de receptie krijgen. Voor de kinderen is er een speeltuin. Pluk je eigen kruiden uit de kruidentuin en eet een hapje in het campingrestaurant dat verrassend lekkere gerechten serveert. Dagelijks komt op de camping een bakker met vers brood. In het hoogseizoen wordt er regelmatig iets georganiseerd, zoals livemuziek en zitten rond een kampvuur. De rivier is populair bij wildwatervaarders en vissers.

Actief in de buurt

Hou je van een beetje beweging, dan zit je hier goed. Deze plek leent zich uitstekend als uitvalsbasis voor heerlijke wandel- en fietstochten. Je kunt hier mooie bergwandelingen maken. Je loopt via een bruggetje naar een gebied vol weiden en leuke dorpjes aan het meer van Bohinj (5 km). Je vindt er restaurants en leuke koffietentjes. Maak een ritje op de rondvaartboot over het meer, bezoek de waterval Savica die uitstroomt in het meer van Bohinj. Bij wat slechter weer is het Waterpark Bohinj een uitkomst. Je vindt hier zwembaden, fitness en een weldadige sauna. Andere aanraders zijn het mooie Triglav National Park, vernoemd naar het indrukwekkende gebergte, en de Vintgarkloof bij Bled.

Omgeving

Camping Danica te midden van de ongerepte natuur

Camping Danica ligt te midden van de ongerepte natuur langs de rivier de Sava Bohinjka. Hier vind je niet alleen de indrukwekkende Vintgar-kloof, bij het %M% meer van Bled, maar ook de bekende Savica-waterval, die alleen per voet te bereiken is. Het water van de rivieren en de meren is bijzonder schoon en heeft een prachtige kleur. De driekoppige Triglav is de hoogste berg van Slovenië en het mooie gebied eromheen lonkt om heerlijk te komen wandelen, klimmen of wintersporten. Camping Danica bevindt zich op loopafstand van het dorp Bohinjska Bistrica, schilderachtig gelegen in de vallei tussen de rivier en de bergen.

Lees meer over Zahodna Slovenija