Vakantiehuizen in Andalusië

  • Grootste overzicht van vakantiehuisjes
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantiehuizen in Andalusië

Wissen
2 personen
9 campings gevonden
<
1
>

Genieten van natuur en cultuur vanuit een vakantiehuis in Andalusië

In het zuiden van Spanje ligt Andalusië, qua inwonersaantal de grootste autonome regio van het land. Een vakantiehuis in Andalusië is een goede uitvalsbasis om deze verrassend diverse streek te ontdekken. Op het gebied van natuur lopen de landschappen uiteen van ruige bergtoppen (de sierra’s) tot de zonovergoten stranden aan de Middellandse Zee. En tussen een kustplaats als Torremolinos en het centraal gelegen Córdoba zit een wereld van verschil.

Een overdosis cultuur

Andalusië heeft zoveel bezienswaardigheden dat het tijdens een vakantie bijna onmogelijk is om alles te bekijken. Zeker als je ook nog wat dagen lekker wilt ontspannen aan de stranden van de Costa de la Luz of de Costa del Sol. Stuk voor stuk een bezoek waard zijn Granada (onder andere het Alhambra), Sevilla (eigenlijk een groot openluchtmuseum), Córdoba (hetzelfde verhaal) en Ronda (vooral bekend vanwege de brug over de kloof El Tajo).

Op één dag skiën en zwemmen

In een groot gedeelte van Andalusië heerst een mediterraan klimaat, met warme zomers en zachte winters. In het binnenland van deze streek is het weer wat meer uitgesproken. In Sevilla, de hoofdstad van de regio, stijgt het kwik in de zomer regelmatig boven de veertig graden en 's winters zijn de toppen van de Sierra Nevada vaak met een laag sneeuw bedekt. In theorie zou je dus ’s morgens de skipiste af kunnen gaan en ’s middags een duik kunnen nemen in de Middellandse Zee. In Andalusië vind je ook de droogste plek van het Europese vasteland, namelijk natuurpark Cabo de Gata. Je kunt dit gebied op verschillende manieren verkennen, zoals te voet of te paard. Zelfs duiken behoort tot de mogelijkheden.