3.5 sterren

Camping Alquézar

SpanjeAragónHuescaAlquézar  (sitecode 74903)

Camping Alquézar

SpanjeAragónHuescaAlquézar
3.5 sterren
CharmeErkendCKE

Deze terrassencamping ligt naast een boerderij, bij het oude monumentale dorp Alquézar. De staanplaatsen liggen onder honderden jaren oude olijfbomen. Er is een speciale plaats met zitjes aangelegd om te barbecueën. Rond het dorp zijn wandelroutes uitgezet. Vanaf de camping kan men deelnemen aan canyontochten (helm en pak te huur).

In het monumentale dorp Alquézar, vlak bij een boerderij, ligt de gelijknamige Camping Alquézar. De camping staat midden in een eeuwenoude olijfboomgaard. Met de prachtige natuur om je heen, voel je je op deze camping heerlijk ontspannen.Olijfbomen

Op de staanplaatsen staan imposante olijfbomen van honderden jaren oud. Om het nog sfeervoller te maken is er een speciale plaats met zitjes aangelegd waar je kunt barbecueën. Camping Alquezar is een echte familiecamping met ongeveer 100 staanplaatsen. Je kampeert hier op gras of op zand. De staanplaatsen zijn ongeveer 100 m2 groot. Er is weinig beschutting. Huren kan ook op deze camping. Je kunt kiezen tussen mobilhomes en bungalows.

Sportief

Je hoeft je niet te vervelen op Camping Alquézar. Rond het dorp zijn 6 wandelroutes uitgezet. Natuurlijk is dit ook een prachtige omgeving om te fietsen. Vraag de receptiemedewerkers naar de mooiste routes. Als je altijd al eens hebt willen paardrijden, dan is dit je kans. Je kunt je bij de receptie opgeven voor paardrijtochten met begeleiding. Als je ervaren bent, mag je ook zelf op stap gaan. Ook worden er kanotochten georganiseerd. Alle benodigdheden zijn bij de receptie te huur.

Alquezar

Het centrum van Alquezar is echt een bezoekje waard. Naast gezellige restaurantjes en terrasjes bezoeken kun je hier lange wandelingen maken door de nauwe straatjes in het dorp. Het lijkt wel alsof je door een geschiedenisboek wandelt. Het hoofdplein (La Plaza Mayor) en de gotische poort zijn interessante bezienswaardigheden.

Omgeving

Kabbelende rivieren en hoge rotspartijen bij camping Alquezar

Camping Alquezar ligt iets buiten een gelijknamig dorpje met een indrukwekkende kerk die boven alle andere gebouwen uittorent. Wil je genieten van een spectaculair uitzicht? Reis dan richting rivier de Vero en kijk je ogen uit bij panoramapunt Mirador del Rio Vero.

Natuurliefhebbers opgelet: camping Alquezar ligt aan de rand van het imposante natuurpark Sierra y Cañones de Guara. Trotseer hoge rotspartijen, kijk uit over stille baaitjes en bewonder de dichte bossen in dit natuurpark. Ook het gebied rondom stuwmeer El Grado is een mooi decor voor een wandeling.

Lees meer over Aragón