3 sterren

Camping Regio

SpanjeCastilië-LeónProvincia de SalamancaSanta Marta de Tormes  (sitecode 53705)

Camping Regio

SpanjeCastilië-LeónProvincia de SalamancaSanta Marta de Tormes
3 sterren
ErkendCKE

Camping ligt op 5 km van Salamanca; een bus rijdt naar deze stad. De door blokken afgebakende, droge staanplaatsen hebben beschutting van een gesnoeide loofboom. De camping hoort bij een luxe hotel - Hotel Regio. Er kan van het grote hotelzwembad, met een kleuterbad tot 50 cm diep, ligstoelen en ligweide met goed gras, gebruik worden gemaakt. De camping heeft een eigen restaurant. Luxe uit eten gaan kan in het naastgelegen hotel. In de overdekte autowasplaats kan de auto worden afgespoeld.

Kamperen met hotelfaciliteiten doe je bij Camping Regio

Op 5 kilometer van Salamanca, in het plaatsje Santa Marta de Tormes, ligt Camping Regio. De camping is onderdeel van het naastgelegen gelijknamige luxe hotelcomplex en campinggasten mogen gebruikmaken van alle faciliteiten. Op het vlakke kampeerterrein vind je staanplaatsen van 70 tot 100 vierkante meter met elektriciteit, die enige beschutting hebben van de loofbomen die her en der staan.

Waterratten en sportieve kampeerders

Van begin juni tot begin september, tijdens de lange zonovergoten dagen, bieden de hotelzwembaden met hun verkoelende water uitkomst. Volwassenen nemen een duik in het grote zwembad, terwijl waterratjes poedelen in het pierenbadje. Na al die inspanning is het tijd voor ontspanning op een ligstoel met een goed boek. In de ochtend, als het nog niet zo warm is, kun je je ook flink uitleven tijdens een potje tennis. Voor de piepjonge kampeerder is er een leuk speeltuintje met onder andere schommels, kleine klimmuur en wip.

Uit eten of zelf koken?

In het supermarktje haal je ingrediënten voor jouw favoriete vakantiegerecht. Maar koken hoeft niet per se tijdens een verblijf op Camping Regio, want in het hotel kun je terecht voor een diner in stijl en is er ook een bar. Mocht je op de dag van vertrek constateren dat je auto of camper onderweg wel erg veel insecten heeft gevangen, dan ga je naar de autowasplaats, zodat je weer fris en schoon op weg kunt.

Net wat meer luxe

Op een apart gelegen gedeelte van Camping Regio liggen 24 bungalows, geschikt voor maximaal vijf personen. ’s Avonds lig je hier heerlijk koel tussen de lakens, want er is airconditioning. Verder vind je in en buiten de houten huisjes een volledig ingerichte keuken, badkamer, televisie en terras met tuinmeubilair.

Omgeving

Bezoek het levendige Salamanca in de buurt van Camping Regio

De bus die stopt voor Camping Regio brengt je in een mum van tijd naar de 5 kilometer verderop gelegen stad Salamanca. Begin met een bezoek aan het indrukwekkende Plaza Mayor en laat de stad hier even op je inwerken. Wandel vervolgens langs de oudste universiteit van Spanje en probeer de kikker in de voorgevel te spotten voor een leven lang geluk en voorspoed. In Salamanca kun je bijna niet om de indrukwekkende kathedralen en Romaanse kerken heen, maar vergeet ook niet om de enigszins verstopte botanische tuin Huerto Calisto y Melibea te bekijken.

Lees meer over Castilië-León

Naar accommodaties