3.2 sterren

Camping Ametlla

SpanjeCataloniëProvíncia de TarragonaL'Ametlla de Mar  (sitecode 52625)

Camping Ametlla

SpanjeCataloniëProvíncia de TarragonaL'Ametlla de Mar
4 sterren
ErkendCKE

De camping ligt bij een beschermd natuurgebied dicht bij zee. Op de staanplaatsen zijn loof-, naald en olijfbomen en worden afgebakend door lage heggen. Een weg loopt door de camping en er is een gedeelte met privé huizen. Geluid van de snelweg en de trein zijn hoorbaar. Het kleuterbad is 50 cm diep. Het strand aan de Middellandse Zee is langs twee paden te bereiken en heeft grof grind en rotsen, maar verder geen voorzieningen.

Camping Ametlla ligt op nog geen 60 kilometer afstand van de stad Tarragona. Dit is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Je vindt er veel restanten uit de Romeinse tijd. Bewandel de smalle straten van het oude centrum bezoek de Kathedraal, de Joodse wijk, de Gotische gewelven van de middeleeuwse markt en de Plaça dels Sedassos, bekend om zijn mooie muurschilderij.

Op ongeveer anderhalf uur rijden ligt de stad Lleida (Lerida). Op een heuvel in het centrum van de stad staat een grote, Romaanse kathedraal met gotische kenmerken. De bouw van de kathedraal begon in 1203 in en werd pas in 1286 afgerond. Tegenover de kathedraal vind je de restanten van Moors fort uit de 12e eeuw. Een absolute highlight van Lleida is het grote kasteel. Het kasteel Gardeny werd in de Middeleeuwen gebruikt door de Orde van de Tempeliers. Buiten alle historie is dit overigens ook een gezellige stad om te winkelen en terrassen te bezoeken.

Houd je meer van de natuur? De Ebrodelta begint al op dertig kilometer afstand van de camping en omvangt de gehele monding van de rivier Ebro. Er zijn negen plaatsen die bezocht kunnen worden en waar verschillende vogelsoorten kunnen worden waargenomen. Het is een uitstekende plek voor wandel-, fiets- en boottochten. Stroomopwaarts van de rivier de Ebro vindt u het Natuurpark Els Ports, een steil bergmassief met een rijke flora en fauna. Hier kun je, onder andere, wilde geiten, adelaars en aasgieren zien.

Omgeving

Camping Ametlla: genieten aan de Costa Dorada

Camping Ametlla is een veelzijdige kampeergelegenheid aan de Costa Dorada. De camping ligt in een beschermd natuurgebied waar je eindeloos kunt wandelen en fietsen. Voor de nodige cultuur bezoek je de historische stad Tarragona.

Vogels kijken in Ebro Delta

Camping Ametlla ligt op minder dan 40 minuten rijden van Ebro Delta. Dit natuurpark rond het deltagebied van de rivier de Ebro is het grootste wetland van Catalonië. Een waar paradijs voor wandelaars, fietsers, vogelaars en watersporters! Onderweg kom je door frisgroene rijstvelden, dwaal je over verlaten zandvelden en spot je exotische dieren zoals flamingo's.

Lees meer over Catalonië

Naar accommodaties