3.2 sterren

Camping Blanes

SpanjeCataloniëProvíncia de GironaBlanes  (sitecode 53057)

Camping Blanes

SpanjeCataloniëProvíncia de GironaBlanes
3.5 sterren
ErkendCKE

De kleine, rechthoekige camping ligt direct aan zee in een oud naaldbos. Aan de andere kant grenst het terrein aan straten, bebouwing en een andere camping. De staanplaatsen hebben voldoende beschutting van de aanwezige bomen. Het grofkorrelige zandstrand loopt tamelijk steil af in zee. Tussen het strand en de camping loopt een wandelboulevard. Er zijn geen voorzieningen.

Camping Blanes ligt in het zuidelijkste stukje van de Costa Brava. Een charmant en levendig Spaans kuststadje waar je je geen moment verveelt. Een ideale camping voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden die houden van een strandvakantie.

De kleine, rechthoekige camping ligt direct aan de Middellandse Zee in een oud naaldbos. Aan de ene kant grenst het aan een straat en bebouwing en aan de andere kant aan een ander kampeerterrein. Die oude naaldbomen zorgen ervoor dat alle staanplaatsen schaduw hebben. Via een hek steek je de boulevard over en het strand op. Van de 167 toeristische staanplaatsen zijn er 110 van het niveau ‘comfort’. De stroompalen leveren 10A-stroom.

Middellandse Zee, strand én een campingzwembad

Goed gesorteerde ‘supermercat’ zorgt ervoor dat je de camping niet af hoeft voor je boodschappen. Boven de bar/restaurant met terras is een klein zwembad met zonnebedjes. Dat restaurant is alleen in juli en augustus open. Het strand bestaat uit grofkorrelig zand en loopt ter hoogte van de camping snel steil af in zee. Voorzichtig dus met heel kleine kinderen en iedereen die niet kan zwemmen. Even geen zon of zee, dan kan je een spelletje darten of biljarten in de recreatiezaal. Voor de kleinste kampeerders is er een speeltuintje.

Vuurwerkspektakel in juli

Vanaf de camping wandel je naar de twee botanische tuinen. De Mar i Murta is 15 ha groot en heeft een collectie planten uit de hele wereld. In de Pinya de Rosa zijn onder meer agaves en aloë soorten te zien. Kampeer je in de laatste week van juli op Camping Blanes, dan heb je geluk: dan is er een groot internationaal vuurwerkspektakel. Gek op marktjes, slenter op maandagochtend over de plaatselijke markt of haal vers fruit en groente op de dagmarkt.

Omgeving

Camping Blanes: een zonnige bestemming aan de Costa Brava

Camping Blanes is gelegen in het zuidelijkste stukje van de Costa Brava. Deze camping aan de Middellandse Zee is de ideale keuze voor een ontspannen strandvakantie. Geniet van de zon met een cocktail en heerlijk bord paella of ga op pad in de omgeving door een fiets op camping Blanes te huren. Zo ontdek je eenvoudig de prachtige kustregio. De fietsroute loopt bovendien door eeuwenoude naaldbossen en langs de heuvelachtige kustlijn. Toe aan iets lekkers? Doe inkopen bij de dagelijkse markt in een van de vele dorpjes en geniet van een uitgebreide picknick in de prachtige natuur.

Lees meer over Catalonië