4.1 sterren

Tamarit Beach Resort

SpanjeCataloniëProvíncia de TarragonaTarragona-Tamarit  (sitecode 53461)

Tamarit Beach Resort

SpanjeCataloniëProvíncia de TarragonaTarragona-Tamarit
5 sterren
Best

De familiecamping ligt deels in een pijnbomenbos, deels in de schaduw van loofbomen en deels (bij het strand) in de schaduw van enkele palmen. Er zijn een groot zwembad met zonneterras, een waterspeeltuin en een grote variatie aan sportmogelijkheden. De kasteelruïne ligt op de rotsen en grenst aan de camping. Op het zandstrand zijn waterfietsen, kajaks, stand-up paddles en snorkels te huur. Er zijn meerdere toegangen tot het strand.

Op een pittoreske locatie – naast het kasteel van Tamarit – ligt Camping Tamarit Beach Resort. Verscholen tussen de pijn- en loofbomen en direct aan het strand ga je op deze familiecamping een rustige vakantie tegemoet.

Toegang tot strand

De gemoedelijke sfeer op Camping Tamarit Beach Resort doet je bijna vergeten dat je op een kampeerterrein bent. De term vakantiedorpje doet de plek meer eer aan. De camping heeft 664 plaatsen en ligt ten noorden van de stad Tarragona. Zie je het niet zitten om helemaal naar Spanje af te reizen met je tent, caravan of camper? Huur dan een van de bungalows, cottages of lodges op Camping Tamarit Beach Resort. Sommige plekken en accommodaties hebben direct toegang tot het strand, andere liggen in het groen en rondom speeltuinen en borders met bloemen en planten.

Jacuzzi

Vanaf het anderhalf kilometer lange strand heb je een prachtig uitzicht op het kasteel van Tamarit. Je kunt hier ook waterfietsen, kajakken, snorkelen en peddelsurfen. Heb je even genoeg van al het zand tussen je tenen en het zout op je huid? Op het campingterrein vind je in een tropische omgeving een groot zwembad met zonneterras, een waterspeeltuin en jacuzzi. Wie zijn energie kwijt wil kan ook een balletje slaan of trappen op de diverse sportvelden. Voor kinderen is er een speeltuin, hobbyclub en een programma dat zowel de kleintjes als tieners vermaak biedt.

Romantisch

Voor een paar uurtjes ontspanning reserveer je een plek bij de kapsalon of ga je naar het wellnesscentrum voor een schoonheidsbehandeling of massage. De innerlijke mens geniet bij restaurant Brisa dat op een romantische locatie ligt: direct onder het kasteel van Tamarit en met uitzicht op zee. Je proeft hier van Mediterrane specialiteiten. Daarnaast heeft Camping Tamarit Beach Resort een restaurant bij het zwembad, een bistro, een sportcafé, ijssalon en lounge/bar aan het strand. Verder zijn er een bakkerij, supermarkt en punt voor afhaalmaaltijden op het kampeerterrein.

Omgeving

Wil je eens een ander strand proberen? In de directe omgeving van Camping Tamarit Beach Resort wandel of fiets je er zo naartoe. Dichtbij, met uitzicht op het kasteel van Tamarit, vind je bijvoorbeeld Cala Jovera. Deze kleine verborgen baai heeft een schitterend landschap. Op anderhalve kilometer afstand van het kampeerterrein ligt midden in de natuur het strand van La Mora. Spectaculair is ook het strand Cala Fonda (een naturistenstrand) en het Roca Plan strand. Deze ongerepte, natuurlijke stranden worden omringd door natuur en hoge kliffen.

Wandelen en fietsen

Behalve zon, zee en strand, leent de regio zich ook bij uitstek voor een flinke wandeling. De route Camí de Ronda brengt je vanaf Tamarit via de prachtige natuur van de Bosc de la Marquesa naar de stad Tarragona. Een ongelooflijk mooi pad omgeven door kliffen en stranden. In Rio Gaià kun je ook fijn wandelen of fietsen over vlakke paden waardoor zowel jong als oud eenvoudig kunnen volgen.

Bezienswaardigheden

Liefhebbers van historie en cultuur moeten de volgende bezienswaardigheden op hun lijstje zetten. Altafulla is een mooi, oud dorpje met een historisch centrum. In de oude steengroeve El Médol werden stenen gewonnen voor het bouwen van de diverse Romeinse bouwwerken in de omgeving. Op vier kilometer van de stad Tarragona vind je zo’n bouwwerk. Het El Pont Del Diable is een van de meest indrukwekkende en best bewaard gelegen Romeinse aquaducten in de wereld. Tarragona zelf kent ook vele Romeinse monumenten en een middeleeuwse binnenstad. Tot slot mag een bezoek aan Barcelona, op slechts tachtig kilometer van Camping Tamarit Beach Resort niet ontbreken. Bekijk de Sagrada Familia, het Park Güel, voetbalstadion Camp Nou en geniet op de Ramblas van een glas Sangria en bord paella.

Lees meer over Catalonië

Naar accommodaties