Camping Extremadura

2 personen
6 campings gevonden
<
1
>

Camping in Extremadura

Wie aan vakantiebestemmingen in Spanje denkt, denkt meestal aan de costa’s langs de Middellandse Zee. Dat Spanje echter ook een aantrekkelijk binnenland heeft, bewijzen de campings in Extremadura. Extremadura ligt halverwege het land tegen Portugal aan. Door de regio stromen belangrijke rivieren als de Taag en de Guadiana, terwijl zich er bovendien diverse natuurparken en berggebieden bevinden. Interessante plaatsen zijn de regiohoofdstad Mérida, het grotere Badajoz en het kleinere Cáceres.

Levend verleden in Mérida

Mérida is een oude stad, waarvan de geschiedenis begint in het jaar 25. Twee millennia later staan er nog steeds veel Romeinse bouwwerken overeind. Wandel over de 755 meter lange brug Puente Romano, bezoek het amfitheater of de Tempel van Diana en leer meer over het verleden van Mérida in het Museum voor Romeinse Kunst. Bewonder tussendoor de in de middeleeuwen gebouwde Mariakathedraal en de oudere Santa Eulaliakerk.

Badajoz en Cáceres

De stad Badajoz ligt tussen de heuvels langs de Spaans-Portugese grens en op de oever van de rivier de Guadiana. Moorse en middeleeuwse architectuur domineren het straatbeeld, met als hoogtepunt het heuvelfort en tegenwoordige archeologiemuseum Alcazaba. Het plaatsje Cáceres heeft een ommuurd oud centrum met een bijzonder authentieke sfeer. Fotogenieke bezienswaardigheden zijn de Torre de Bujaco en de Iglesia de San Juan. In de omgeving van Cáceres vind je meerdere campings.

Natuurparken van Extremadura

Vanaf de camping in Extremadura kun je mooie uitstapjes maken. De provincie Cáceres telt diverse natuurgebieden. Het reservaat in de bergketen Sierra de Gredos kenmerkt zich door fraaie meren en de hoogste bergtoppen van Spanje. Nationaal park Monfragüe ligt in de Taag-vallei en staat bekend om zijn rijke vogelstand. Je vindt hier verder de kasteelruïne Monfragüe en ook het piepkleine bergdorp Villarreal de San Carlos.